Politika 01.08.2021.

GLAMOČAK (SDS): Neka Dodik odgovori da li je napadač na Stanića dugogodišnji član SNSD-a?

ČITANJE: 2 minute

Zbog čega Milorad Dodik prije istrage toliko snažno brani Petra Stanića, izvršioca pokušaja ubistva Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske – upitao je danas Nedjeljko Glamočak, zamjenik predsjednika Kluba poslanika SDS.

„Tražimo od Milorada Dodika da odgovori da li je Petar Stanić, izvršilac pokušaja ubistva na Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS, dugogodišnji član SNSD-a i lice poznato u Prnjavoru po upućivanju direktnih prijetnji svim političkim neistomišljenicima koji nisu za SNSD“ – istakao je Glamočak, saopštio je SDS.

On podsjeća, da je Milorad Dodik zbog fotografije na fejsbuku, optuživao i inkriminisao da u SDS postoji radikalno terorističko krilo te da nadležni ne treba da na početku istrage isključuju političku motivaciju pokušaja ubistva samo zato što je to rekao Milorad Dodik.

„Srpska demokratska stranka zahtjeva od Ministarstva unutrašnjih poslova da se na samom početku istrage ne ograđuje od političkih motiva napada na šefa Kluba poslanika SDS i tražimo da se provede detaljna istraga ako se radi o izvršiocu koji je stranački zaslijepljen a politički anoniman jer su baš takvi najpogodniji za izvršenje političkih ubistava“ – sugerisao je Glamočak.

Glamočak je upitao i kako se pokušaj ubistva Miladina Stanića desio baš sad posle promjene skupštinske većine u Prnjavoru, posle neuspješnog pokušaja blaćenja Miladina Stanića od SNSD-a i dokaza da je nepotkupljiv.

„Miladin Stanić ne samo da je najžešći kritičar režima nego su njegove kritike potpuno argumentivane i dokazima potkrijepljene. Da li je moto rezima: ocrni, zastraši, potkupi svakoga ko se ne može drugačije pridobiti i ušutkati. Ostaje li samo pitanje ko je sledeći?“ – naglasio je Glamočak.

(SB)