Politika 02.07.2020.

Glamočićeva novi član SPS

ČITANJE: 1 minuta

Član Izvršnog odbora i predsjednica Aktiva žena Socijalističke partije Milka Glamočić pristupila je novoosnovanoj Socijalističkoj partiji Srpske. Glamočićeva je istakla da nije ona ta koja odlazi iz partije, nego da se partija udaljila od baze i članstva kao i od izvornih principa Socijalista.

– Nakon svega, odlučila sam da pristupim partiji koja poštuje ljude, koja promoviše ljudske vrijednosti i istinski se zalaže za razvoj društva – poručila je Glamočićeva.

Podsjetimo, Socijalističku partiju Petra Đokića od početka godine napustio je veliki broj članova i čitavih odbora u loklnim sredinama širom Republike Srpske.

Od ukupno 18 članova Izvršnog odbora, SP su napustili Milenko Savanović, Goran Selak, Maksim Skoko, Vladimir Mijatović, dr Goran Todorović, Drago Ćirić, Momčilo Travar, te Milka Glamočić. Kako ističu izvori bliski SP, još mnogi funkcioneri i članovi SP su na izlaznim vratima ove stranke, a većina njih će se do početka kampanje pridružiti upravo novoformiranoj SPS.

Poznavaoci prilika smatraju da je jedan od glavnih razloga masovnog napuštanja SP rasulo koje vlada u svim odborima na terenu, a pogotovo u Banjaluci, gdje je prema dosadašnjim istraživanjima javnog mnijenja evidentno da neće uspjeti da pređu cenzus.

Pored toga, problem za Đokićeve socijaliste predstavlja i samo postojanje novoosnovane SPS, koju su osnovali bivši poslanici SP, i koja je već po osnivanju preuzela ogroman dio članstva, lokalnih odbora, kadrova i aktivista bivše partije.

(banjaluka.net)

Oznake: Goran Selak