Vijesti 21.06.2016.

Glas naroda: Ko je nadležan za “nepropisno parkirane” kontejnere u Banjaluci?!

ČITANJE: 1 minuta

Ko je nadležan za “nepropisno parkirane” kontejnere u Banjaluci?! Možda jeste retoričko ali svakako je jedno od učestalijih pitanja koje se sve više postavlja među građanima glavnog grada Republike Srpske.

Učestalo “nepropisno parkiranje” kontejnera veliki je problem kako za pješake, tako i za bicikliste a najviše za osobe sa invaliditetom. Kako zaobići prepreku postavljenu namjenski iako bi trebalo da gradske vlasti uklanjaju prepreke koje smetaju ovoj populaciji građana glavnog grada?!

Slike ovako postavljenih kontejnera sve češće se nalaze na društvenim mrežama i javno se diskutuje o ovom problemu.

Jedan od savjesnih građana pisao je komunalnoj policiji grada a ovako izgleda njihov odgovor kao i mejl građanina:

“Ovom prilikom bih želio da izrazim nezadovoljstvo rješenjem komunalnog preduzeća da kontejnere za smeće postavljaju (parkiraju) gdje im padne na pamet (trotoare i sl.), a ne na za to predviđena (posebno uređena mjesta). Molim vas da sa komunalnim preduzećem nađete adekvatno rješenje da bi pješaci, invalidi u kolicima i roditelji sa dječijim kolicima mogli nesmetano da se kreću trotoarima i ostalim pješačkim zonama.”
Tu je i odgovor komunalne policije o nadležnostima:

“Komunalna policija vrši nadzor nad javnim površinama u koje spadaju i pješačke površine i trotoari.

Konkretnu prijavu možete proslijediti na dežurni telefon 051-306-464, a po prijemu prijave komunalna policija će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti.”

(mojKontakt)