Vijesti 23.04.2016.

Glasanje i u Sarajevu i u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
izbori srbija
Biračka mjesta za izbore za poslanike Narodne skupštine Srbije biće otvorena sutra od 7 do 20 časova u Ambasadi Srbije u Sarajevu i Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci.

U ovim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije moći će da glasaju svi državljani Srbije koji su na osnovu prethodno podnijetih prijava upisani u jednistveni birački spisak, i o tome obaviješteni od strane diplomatsko-konzularanih predstavništava Srbije u Sarajevu i Banjaluci, saopšteno je iz Ambasade Srbije u BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sutra će ostvariti glasačko pravo po osnovu dvojnog državljanstva i glasati na parlamentarnim izborima u Srbiji u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci. Iz kabineta predsjednika Narodne skupštine saopšteno je da će Čubrilović glasati u 10 sati.

Iz Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci saopšteno je da će glasanje biti održano sutra od 7 do 20 časova i da će predsjednik Biračkog odbora u 10 časova medijima dati prve informacije o toku glasanja.

Ambasada Srbije u Sarajevu nalazi se u Ulici Obala Maka Dizdara 3a, a Generalni konzulat u Ulici Radomira Putnika 2 u Banjaluci.

U Srbiji će sutra biti održani vanredni parlamentarni izbori, istovremeno sa redovnim pokrajinskim i lokalnim izborima.

(Agencije)