Politika 14.11.2020.

GLASANJE U DOBA KORONE: Ovo su mjere koje građani moraju poštovati na biralištima

ČITANJE: 1 minuta

U susret sutrašnjim lokalnim izborima upućen je poziv građanima da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere koje će biti provođene i preduzete na svim biralištima.

Iz Kriznih štabova podsjećaju da se tokom glasanja obavezno, striktno i odgovorno pridržavaju osnovnih mjera lične zaštite propisno koriste zaštitne maske, drže preporučenu fizičku distancu od najmanje dva metra, te vode računa o higijeni ruku, prenosi Klix.ba

Apeluje se na na građane da se, dok čekajući u redovima za glasanje, posebno čuvaju bliskih međusobnih kontakata u smislu rukovanja, te okupljanja sa većim brojem osoba na jednom mjestu, jer upravo ove situacije nose veći rizik od eventualnog zaražavanja i širenja infekcije.

Posebno se apeluje na osobe koje imaju neki od simptoma: suhi kašalj, povišena tjelesna temperatura, glavobolja, dijareja, bolovi u grudima da obavezno ostanu u kućama i jave se svom porodičnom ljekaru, te u tom zdravstvenom stanju ne izlaze na birališta.

Naglašavaju i kako je zajednički cilj omogućiti svima iskorištavanje ovog demokratskog prava, ali i da je sačuvano zdravlje najvažniji resurs svake zajednice, pa i naše.

Birališta se otvaraju u sutra – nedjelja u 7 sati i glasati se može do 19 časova.  Ranije je objavljeno kako mogu da glasaju osobe koje su u izolaciji,

(N.S/ Banjaluka.net)