Vijesti 06.11.2017.

Glava pala zbog piva i neplaćene dnevnice

ČITANJE: 2 minute

Dragiša Cvijanović (59) iz Šipraga kod Kotor Varoša, prije nego što je ubio rođaka Radoslava Cvijanovića, od njega je tražio da mu plati pivo ispred lokalne prodavnice, što je ovaj odbio pa je došlo do svađe.

Ovo su u banjalučkom Okružnom sudu ispričali svjedoci tužilaštva na suđenju optuženom Dragiši. Prema optužnici, on je rođaka Radoslava usmrtio hicem iz pištolja 1. juna prošle godine ispred kafane “Letnikovac” u Šipragama kod Kotor Varoša. U vrijeme zločina bio je pijan. Radoslav je, nakon što ga je Dragiša upucao, davao znake života, ali je preminuo u Domu zdravlja Kotor Varoš.

– Sjedio sam ispred prodavnice “Žana” i bio je Radoslav Cvijanović zvani Raca. Naišao je Dragiša Cvijanović i pitao je Racu da mu plati pivo, a ovaj nije htio. Ubrzo su se Dragiša i Raca porječkali i Dragiša je govorio Raci da mu nije platio neku dnevnicu, te mu opsovao majku. Raca ga je tada uhvatio za grudi i udario više puta – ispričao je svjedok Ranko Traljić i dodao da se Dragiša nekako oteo i otišao kući govoreći: “Sačekaj, sada ćeš vidjeti”.

Ovaj svjedok nije vidio sam čin ubistva koji se desio istog dana nakon ove svađe. Zločin je vidio Zoran Maksimović koji nije mogao da dođe na sud jer mu je amputirana noga, pa je pročitana njegova izjava.

– Brat Goran, ja i Draže Trivić smo bili u “Letnikovcu” kada je stigao Radoslav Raca Cvijanović i sjeo sam za sto. Za njim je ubrzo stigao i Dragiša i ubrzo su se njih dvojica počeli svađati, ali nisam čuo šta govore. Radoslav je u jednom momentu ustao, krenuo prema Dragiši koji je isto ustao. Umiješao se Trivić koji je stao između njih i oni su izašli iz bašte lokala na ulicu ispred. Dragiša se odjednom odmakao od Radoslava, izvukao pištolj, repetirao i pucao prema njemu – kazao je Maksimović.

Dodao je da je Radoslav tada pao, a Dragiša mu je prišao i pucao u leđa te otišao.

Oružje

Optužnica tereti Dragišu Cvijanovića i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Policija je prilikom njegovog hapšenja kod njega u kući pronašla tri automatske puške sa municijom i nož.

(Glas)