Politika 20.04.2021.

Glavaš: Zaduživanje dobra vijest za vlast, a loša za svu djecu Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Jedino dobro u činjenici da se Republika Srpska gura u još dublje dužničko ropstvo je skup koji je odabran da se to saopšti – skup koje treba finansirati novcem koji će otplaćivati naša djeca.

Poručio je ovo večeras poslanik DNS u parlamentu Srpske Aleksandar Glavaš, dodajući da mu nije jasno da li vlast očekuje da narod treba biti radostan jer su “u potpunom mraku i tajnosti dodatno zadužili našu djecu”.

– Da stvar bude još gora, priznajete da će pare koje vi trošite da ojačate snop papaka, vraćati oni koji će papke poslati u istoriju – kaže Glavaš.

On dodaje da je istina da su domaći investitori i banke onemogućeni da kupe obveznice kojima su u prošlosti bili spremni da trguju i sa 5 puta manjom kamatom od one koju ste danas postigli.

– Dakle, ili nekome dugujete ili više ne vjerujete u Republiku Srpsku. Natjerali ste zaposlene u Vladi da potpišu izjave o tajnosti tj. da moraju da ćute o postupku kojim nabavljate novac – kaže Glavaš.

On ističe da ovaj dug služi da se pokriju dospjeli dugovi i budžetski deficit.

– Dakle, vaša vlast se ponaša kao matori kockar i priznajete nesposobnost da iz razvoja i realnih izvora pokrivate dugove a zaduženja koristite za razvoj i nova radna mjesta – ističe Glavaš, prenosi Srpskainfo.

(E.M)