Glavni odbor SDS-a: Govedarica kandidat za predsjednika RS

Vukota Govedarica biće kandidat za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima, odlučeno je upravo na Glavnom odboru SDS-a, potvrđeno je za Srpskainfo.

Saznajemo da su za Govedaricu glasala 63 člana Glavnog odbora, devet nije bilo glasalo a niko nije bio protiv.

Savez za promjene, kako je odlučeno ranije, u slučaju Govedaricine kandidature za predsjednika RS, kandidovaće Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH.

Govedarica je kazao da osjeća veliku odgovornost, kako u SDS-u, tako i svojevrsnu odgovornost pred svakim čovjekom koji u Republici Srpskoj želi živjeti slobodno.

“Želim da oslobodim RS o okupacije SNSD-a, to je naš zadatak. Učinit ćemo sve što mogu da učine odgovorni i dostojanstveni ljudi, da napravimo podvig i trijumfujemo na predstojećim parlamentarnim izborima”, rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, posebnu odgovornost osjeća prema svojim prijateljima Mirku Šaroviću i Mići Mićiću.

“Hvala na svojevrsnoj političkoj korektnosti, imajući u vidu da smo proteklih dana vodili debatu u vezi toga ko ima snagu da dobije podršku. Mi smo se danas odlučili za koncept koji treba da donese promjenu”, izdeklamovao je Govedarica.

Dodao je da će u sljedećoj sedmici iskoristiti priliku da razgovaraju sa koalicionim partnerima.

“Obavit ćemo preliminarne razgovore, jer treba da finaliziramo naše dogovore u okviru Saveza za promjene. Naš cilj je sačuvati postojeća malobrojna radna mjesta, stvoriti nova radna mjesta, kako bi ljudi, naročito mladi, svoju perspektivu vidjeli unutar Republike Srpske”, rekao je Govedarica.

Također je dodao da im je cilj da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom.

“Ako ćemo biti kao SNSD, daj Bože da nikad ne pobijedimo. Ali ako smo spremni, a moji prijatelji i ja to jesmo, da RS vratimo na put dostojanstva, onda treba da krenemo u tom pravcu”, zaključio je Govedarica.

Podsjetimo, Milorad Dodik će biti kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva, a iako još nije službeno potvrđeno Željka Cvijanović će biti kandidat za predsjednika RS.

(Srpskainfo, Klix)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo