Glavni odbor SDS-a: Govedarica kandidat za predsjednika RS

Vukota Govedarica biće kandidat za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima, odlučeno je upravo na Glavnom odboru SDS-a, potvrđeno je za Srpskainfo.

Saznajemo da su za Govedaricu glasala 63 člana Glavnog odbora, devet nije bilo glasalo a niko nije bio protiv.

Savez za promjene, kako je odlučeno ranije, u slučaju Govedaricine kandidature za predsjednika RS, kandidovaće Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH.

Govedarica je kazao da osjeća veliku odgovornost, kako u SDS-u, tako i svojevrsnu odgovornost pred svakim čovjekom koji u Republici Srpskoj želi živjeti slobodno.

“Želim da oslobodim RS o okupacije SNSD-a, to je naš zadatak. Učinit ćemo sve što mogu da učine odgovorni i dostojanstveni ljudi, da napravimo podvig i trijumfujemo na predstojećim parlamentarnim izborima”, rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, posebnu odgovornost osjeća prema svojim prijateljima Mirku Šaroviću i Mići Mićiću.

“Hvala na svojevrsnoj političkoj korektnosti, imajući u vidu da smo proteklih dana vodili debatu u vezi toga ko ima snagu da dobije podršku. Mi smo se danas odlučili za koncept koji treba da donese promjenu”, izdeklamovao je Govedarica.

Dodao je da će u sljedećoj sedmici iskoristiti priliku da razgovaraju sa koalicionim partnerima.

“Obavit ćemo preliminarne razgovore, jer treba da finaliziramo naše dogovore u okviru Saveza za promjene. Naš cilj je sačuvati postojeća malobrojna radna mjesta, stvoriti nova radna mjesta, kako bi ljudi, naročito mladi, svoju perspektivu vidjeli unutar Republike Srpske”, rekao je Govedarica.

Također je dodao da im je cilj da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom.

“Ako ćemo biti kao SNSD, daj Bože da nikad ne pobijedimo. Ali ako smo spremni, a moji prijatelji i ja to jesmo, da RS vratimo na put dostojanstva, onda treba da krenemo u tom pravcu”, zaključio je Govedarica.

Podsjetimo, Milorad Dodik će biti kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva, a iako još nije službeno potvrđeno Željka Cvijanović će biti kandidat za predsjednika RS.

(Srpskainfo, Klix)

Proslava 9. januara pod sloganom “Ponosna i vječna”

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će Dan Republike, 9. januar, biti obilježen svečano i dostojanstveno pod sloganom “Ponosna i vječna”. “Mi time govorimo da smo ponosni na ono što jesmo, šta smo bili, da vječno traje Republika Srpska i da svi moramo da se angažujemo i radimo da bi to bilo tako.

Završena sanacija spomenika palim borcima NOR-a

Preduzeće „Koto“  iz Beograda ovih dana je završilo sanaciju spomenika palim borcima Narodnooslobodličkog rata u centru grada i zaštitilo ga od daljeg propadanja, potvrđeno je u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu.

NAJVIŠE IZ SLOVENIJE, SRBIJE I HRVATSKE Banjaluku u oktobru posjetilo 8.112 turista

Banjaluku je u oktobru posjetilo 8.112 turista i ostvareno 12.460 noćenja, rečeno je Srni u gradskoj Turističkoj organizaciji. Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Mladen Šukalo rekao je da se na kraju godine očekuje oko 90.000 dolazaka, a da broj ostvarenih noćenja premaši 130.000, te da za to vidi šansu u uvođenju novih avionskih linija

MJEŠTANI ZALUŽANA: “Riješite nam problem pružnog prelaza”

Gradski arhitekta Ivan Rašković razgovarao je sinoć u Zalužanima, sa mještanima tog i naselja Kuljani u vezi budućeg urbanističkog izgleda Banjaluke. Stanovnici su tražili izgradnju vrtića, sportskih terena, komunalne infrastrukture, ali i da se riješi problem pružnih prelaza. Podsjetimo, na pružnom prelazu u Zalužanima, koji se nalazi na glavnoj ulici, često se dešava da rampa

“Snješkovo” danas otvara vrata mališanima

Muzičko-scenskim programom namijenjenom djeci, danas će ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci biti otvorena manifestacija “Snješkovo”. Otvaranje manifestacije, koje je zakazano za 17.00 časova, uveličaće Dječiji hor “Vrapčići”, kao i omiljeni dječiji junaci Maša i Medo, te Sveti Nikola i Djed Mraz, najavljeno je iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske. “Na samom ulazu u holu

Servisne informacije za 16. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 16. decembar 2018. godine. Policijska uprava Evidentirana su tri krivična djela. Javni red i mir narušen je jedanput. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 67 odraslih pacijenata, 24 djece i obavljeno je 11 kućnih posjeta. Ukupno

Za spasavanje i zaštitu od nepogoda 24.000 KM

Grad će sa 24.000 maraka sufinansirati osam projekata udruženja građana od interesa za zaštitu i spasavanje usljed pojave prirodnih i drugih nesreća. Projekti se odnose na nabavku i održavanje lične i zaštitne opreme, kao i na stručno osposobljavanje i usavršavanje radi sprovođenja mjera zaštite i spasavanja. U Ronilačkom klubu Delfin rekli su da će dobijena