Glavni odbor SDS-a: Govedarica kandidat za predsjednika RS

Vukota Govedarica biće kandidat za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima, odlučeno je upravo na Glavnom odboru SDS-a, potvrđeno je za Srpskainfo.

Saznajemo da su za Govedaricu glasala 63 člana Glavnog odbora, devet nije bilo glasalo a niko nije bio protiv.

Savez za promjene, kako je odlučeno ranije, u slučaju Govedaricine kandidature za predsjednika RS, kandidovaće Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH.

Govedarica je kazao da osjeća veliku odgovornost, kako u SDS-u, tako i svojevrsnu odgovornost pred svakim čovjekom koji u Republici Srpskoj želi živjeti slobodno.

“Želim da oslobodim RS o okupacije SNSD-a, to je naš zadatak. Učinit ćemo sve što mogu da učine odgovorni i dostojanstveni ljudi, da napravimo podvig i trijumfujemo na predstojećim parlamentarnim izborima”, rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, posebnu odgovornost osjeća prema svojim prijateljima Mirku Šaroviću i Mići Mićiću.

“Hvala na svojevrsnoj političkoj korektnosti, imajući u vidu da smo proteklih dana vodili debatu u vezi toga ko ima snagu da dobije podršku. Mi smo se danas odlučili za koncept koji treba da donese promjenu”, izdeklamovao je Govedarica.

Dodao je da će u sljedećoj sedmici iskoristiti priliku da razgovaraju sa koalicionim partnerima.

“Obavit ćemo preliminarne razgovore, jer treba da finaliziramo naše dogovore u okviru Saveza za promjene. Naš cilj je sačuvati postojeća malobrojna radna mjesta, stvoriti nova radna mjesta, kako bi ljudi, naročito mladi, svoju perspektivu vidjeli unutar Republike Srpske”, rekao je Govedarica.

Također je dodao da im je cilj da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom.

“Ako ćemo biti kao SNSD, daj Bože da nikad ne pobijedimo. Ali ako smo spremni, a moji prijatelji i ja to jesmo, da RS vratimo na put dostojanstva, onda treba da krenemo u tom pravcu”, zaključio je Govedarica.

Podsjetimo, Milorad Dodik će biti kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva, a iako još nije službeno potvrđeno Željka Cvijanović će biti kandidat za predsjednika RS.

(Srpskainfo, Klix)

Propusti u svakom trećem vrtiću

Prosvjetna inspekcija u Srpskoj lani je u gotovo svakoj trećoj kontrolisanoj predškolskoj ustanovi utvrdila propuste u radu.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Kolovozi klizavi, obustave zbog izlivanja vode, klizišta i odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, na pojedinim dionicama i dalje su obustave zbog izlivanja vode i klizišta, a zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Marin Brod, pa se preporučuju alternativni pravci, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.