Glavni odbor SDS-a: Govedarica kandidat za predsjednika RS

Vukota Govedarica biće kandidat za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima, odlučeno je upravo na Glavnom odboru SDS-a, potvrđeno je za Srpskainfo.

Saznajemo da su za Govedaricu glasala 63 člana Glavnog odbora, devet nije bilo glasalo a niko nije bio protiv.

Savez za promjene, kako je odlučeno ranije, u slučaju Govedaricine kandidature za predsjednika RS, kandidovaće Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH.

Govedarica je kazao da osjeća veliku odgovornost, kako u SDS-u, tako i svojevrsnu odgovornost pred svakim čovjekom koji u Republici Srpskoj želi živjeti slobodno.

“Želim da oslobodim RS o okupacije SNSD-a, to je naš zadatak. Učinit ćemo sve što mogu da učine odgovorni i dostojanstveni ljudi, da napravimo podvig i trijumfujemo na predstojećim parlamentarnim izborima”, rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, posebnu odgovornost osjeća prema svojim prijateljima Mirku Šaroviću i Mići Mićiću.

“Hvala na svojevrsnoj političkoj korektnosti, imajući u vidu da smo proteklih dana vodili debatu u vezi toga ko ima snagu da dobije podršku. Mi smo se danas odlučili za koncept koji treba da donese promjenu”, izdeklamovao je Govedarica.

Dodao je da će u sljedećoj sedmici iskoristiti priliku da razgovaraju sa koalicionim partnerima.

“Obavit ćemo preliminarne razgovore, jer treba da finaliziramo naše dogovore u okviru Saveza za promjene. Naš cilj je sačuvati postojeća malobrojna radna mjesta, stvoriti nova radna mjesta, kako bi ljudi, naročito mladi, svoju perspektivu vidjeli unutar Republike Srpske”, rekao je Govedarica.

Također je dodao da im je cilj da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom.

“Ako ćemo biti kao SNSD, daj Bože da nikad ne pobijedimo. Ali ako smo spremni, a moji prijatelji i ja to jesmo, da RS vratimo na put dostojanstva, onda treba da krenemo u tom pravcu”, zaključio je Govedarica.

Podsjetimo, Milorad Dodik će biti kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva, a iako još nije službeno potvrđeno Željka Cvijanović će biti kandidat za predsjednika RS.

(Srpskainfo, Klix)

GAJANIN: Konfucijev institut važna veza sa Kinom

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da banjalučki Konfucijev institut predstavlja jedan od aktivnijih dijelova Univerziteta, zahvaljujući rukovodstvu i svim zaposlenim. “Konfucijev institut od samog osnivanja ima ogromnu podršku Univerziteta, ali i resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika”, rekao je Gajanin sinoć novinarima u banjalučkom Kulturnom centru “Banski dvor”

Servisne informacije za 23. septembar

Servisne informacije za nedjelju, 23. septembar 2018. godine: Policijska uprava Evidentirana su dva krivična djela. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, bez povrijeđenih lica. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 87 odraslih pacijenta, 14 djece i obavljeno je 17 kućnih posjeta. Vatrogasna jedinica Vatrogasna brigada je

TRIBINA DNS-a U POTKOZARJU: Odlučno branimo Srpsku i stvaramo bolje uslove za život

Demokratski narodni savez predstavlja jedinstvenu političku opciju koja kontnuirano, od svog nastanka pa do danas, brani vitalne interese Republike Srpske. Jedina smo stranka koja nije glasala za prenos nadležnosti na nivo BiH, čak i u onim vremenima kada su to drugi olako prihvatali i radili na tome. Protivili smo se spekulativnim privatizacijama javnih preduzeća i

DRILL&CHILL FESTIVAL U KANJONU TIJESNO Hod po žici iznad Vrbasa okupio 300 učesnika

Vrtgolave visine iznad kanjona Tijesno u Banjaluci privlače penjače iz cijelog svijeta. Na ovogodišnjem, četvrtom po redu Drill&Chill festivalu, svoja umijeća pokazalo je više od 300 učesnika iz 16 zemalja. Hod po žici, akrobacije na sajlama i odmor u trokutastim ležaljkama na 200 metara iznad tla prezentovali su u kanjonu Tijesno penjači iz Južne Amrike,

BANJALUCI NEDOSTAJE 6 MOSTOVA Građevinari se sele u Dolac, Česmu ili Šeher

Banjaluci nedostaje čak šest mostova, pokazala je najnovija analiza, a u ovom momentu razmatraju se opcije za izgradnju tri prelaza. Građani najviše iščekuju završetak novog Zelenog mosta, koji spaja naselja Obilićevo i Kočićev vijenac, jer saobraćajne gužve u ovom dijelu grada traju više od godinu dana, otkako je prvo zatvoren, a zatim i srušen stari