Politika 16.06.2024.

GLAVNI ODBOR: Stranka izlazi na izbore kao SDS – Volja naroda

ČITANJE: 2 minute

Srpska demokratska stranka izlazi na oktobarske izbore u svim lokalnim zajednicama, a zbog nelegalnih odluka CIK-a i Suda BiH izlazi na izbore pod nazivom “Srpska demokratska stranka – volja naroda”, odluka je Glavnog odbora SDS.

Jedan od glavnih zaključaka je i da će SDS nastaviti sve aktivnosti i sudski proces pred Ustavnim sudom BiH kako bi pobili, kako kažu, sramne odluke Suda i CIK-a BiH.

“Smatramo da su te odluke uskratile naše pravo i pravo naših glasača. Takođe, donesena je i odluka o formiranju Glavnog izbornog štaba na čijem čelu će biti Želimir Nešković, potpredsjednik Srpske demokratske stranke”, istakao je Jovica Radulović, predsjednik Glavnog odbora SDS-a.

Glavni odbor SDS je iskazao svoju opredjeljenost u borbi za znamenja Republike Srpske.

“SDS izlazi na izbore sa svojim obilježjima uprkos sramnim odlukama CIK-a i Suda BiH. Borba za znamenja SDS je naše opredjeljenje. Drugi dio naše borbe je borba za drugi simbol Republike Srpske a to je odbrana 9. januara kao Dana Republike. SDS i 9. januar su uslov opstanka Republike Srpske. Zato se i borimo ove godine na izborima”, poručio je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Miličević naglašava da će se pravna borba za zaštitu SDS-a nastaviti do kraja.

“Apelacija Ustavnom sudu BiH je u toku i ako treba da idemo na Međunarodni sud u Strazburu, ići ćemo. Ukoliko se SDS-u zabrani da izlazi na izbore i ukoliko se presudi protiv naše koristi, to postaje pravo za sve druge stranke sutra. Ako dobijemo borbu niko više, pa ni CIK neće moći da koristi svoje odluke da nekoga ugrozi”, poručio je Miličević.

SDS izlazi na izbore u svim opštinama i gradovima, a cilj je bolji rezultat nego na prethodnim izborima.

Zaključeno je i da će Glavni izborni štab pokrenuti akciju prikupljanja potpisa kako bi se očuvao 9. januar kao Dan Srpske.

“To je izuzetno važno zbog zaključaka koji su doneseni na Svesrpskom saboru. Osjeti se bojazan u narodu da će 9. januar biti ukinut. Očekujemo oko 50.000 potpisa građana za očuvanje 9. januara kao Dana Republike. Nakon prikupljanja potpise ćemo vjerovatno predati SNSD-u, da vide da li će, ili neće poslušati mišljenje građana”, poručio je Želimir Nešković, koji je izabran za šefa Izbornog štaba SDS-a na sjednici Glavnog odbora SDS.

Oznake: SDS