Sport 11.01.2023.

GLEDAOCI UPOZORENI: Mogu biti izbačeni ako budu vrijeđali Đokovića

ČITANJE: 1 minuta

Gledaoci na mečevima Otvorenog prvenstva Australije (Australijen open) upozoreni su da rizikuju da budu izbačeni sa tribina ukoliko budu na bilo koji način vrijeđali najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, javio je AFP.

Đoković će se sljedeće sedmice vratiti na Grend slem u Melburnu, nakon što je prošle godine deportovan iz Australije uoči početka turnira zbog stava o vakcinama protiv kovida 19.

Direktor turnira Kreg Tajli izjavio je za list “Herald san” da se neće tolerisati pokušaj bilo koga u publici da se ruga Đokoviću.

“Ukoliko navijači pokvare bilo čije uživanje – izbačeni su. Ne želimo ih tamo. Mogu sami da se udalje ili ćemo ih mi izbaciti”, naglasio je Tajli.

On je pozvao navijače da pokažu poštovanje i ponovio da je ono što mu se oduvijek sviđalo u Melburnu jeste “veliko poštovanje izvrsnosti i sporta”, koje je vjerovatno veće nego u bilo kom drugom dijelu Australije.

“Očekujem da će ljudi cijeniti to”, dodao je Tajli.

Australijen open počinje u ponedjeljak, 16. januara, i trajaće do 29. januara, ali će se Đoković, zapravo, vratiti na “Melburn park” u revijalnom meču protiv Nika Kirgiosa u petak, 13. januara.

Trostruki šampion Endi Marej uvjeren je da će Đoković u Australiji dobiti poštovanje koje zaslužuje.

Đokovićevo deportovanje iz Melburna prošle godine podijelilo je javnost u gradu koji je iskusio jedno od najstrožih zatvaranja u svijetu na vrhuncu pandemije kovid 19.

Srpski teniser srdačno je dočekan prošle sedmice na turniru u Adelejdu, a većina publike bila je na njegovoj strani. Đoković je pobijedio na tom turniru.

(Srna)