Vijesti 02.03.2016.

Gligorić uzvratio tužbom

ČITANJE: 1 minuta
Tihomir Gligoric
Bivši direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIP) Tihomir Gligorić podnio je juče Okružnom tužilaštvu u Banjaluci prijavu protiv direktora RUGIP-a Miloša Komljenovića i članova radne grupe te ustanove optuživši ih da su počinili krivično djelo lažno prijavljivanje.

RUGIP je protiv Gligorića 26. februara podnio prijavu zbog fiktivnog premjera teritorije RS kojim je Srpska oštećena za 19 miliona maraka. U prijavi je navedeno da je Gligorić od 2008. do 2013. godine zloupotrebom službenog položaja i bez tendera posao premjera dao firmi “Geoinženjering” iz Banjaluke. Radna grupa RUGIP-a utvrdila je da je ta firma posao odradila fiktivno koristeći podatke od prethodnih godina zbog čega su odbili da im plate na osnovu dostavljene fakture poslije čega je “Geoinženjering” tužio RUGIP.

Gligorić kaže da krivična prijava koju je podnio Komljenović predstavlja podmetanje neprovjerenih informacija.

– Nalog za podizanje te prijave stigao je iz političke kuhinje. Obavijestio sam Komljenovića da u roku od tri dana povuče prijavu dostavljajući mu sve odluke i naredbe o nesprovođenju istraga protiv mene jer nije bilo krivičnih djela u onome za šta me terete. On mi nije odgovorio – kaže Gligorić.

Komljenović kaže da je taj predmet u fazi istrage i da treba pustiti tužilaštvo da odradi svoj posao.

– Mi stojimo iza svega navedenog u prijavi. Gligorić nije sproveo javnu nabavku niti je zaključio ugovor. Zato sam bio u obavezi da podnesem prijavu – kaže Komljenović.

(Glas)