Vijesti 05.06.2017.

Glišići policiju dočekali sa psima, odgođena deložacija

ČITANJE: 1 minuta

Deložacija porodice Glišić iz banjalučkog naselja Vrbanja ni danas nije uspjela. Pedesetak pripadnika policije, sudske policije, jedinice za podršku MUP-a RS, zajedno sa vatrogascima i hitnom pomoći oko 7.30 izašli su ispred stadiona FK “Džaja” i pokušali da obave deložaciju.

Nakon pregovora koji su trajali više od sat vremena, policija se povukla, a Glišići su ostali na posjedu. Deložaciji je prisustvovao i Admir Čavka, poslanik i predsjednik FK “Jedinstvo”. Ovaj klub na osnovu sudske presude ima pravo na raspolaganje imovinom FK “Džaja”.

Glišići tvrde da je presuda sporna, jer je izostavljena kuća sa muzičkim studijom pjevača Dade Glišića.
Ova porodica je u jednom trenutku na izvršitelje, u pokušaju da spriječe deložaciju, pustila svojih dvanaest pasa zbog čega su morali intervenisati i pripadnici Higijeničarske službe.

Tokom deložacije kuća je bila ograđena bodljikavom žicom i strujnom ogradom, a pripadnici FK “Jedinstvo” tvrde da je i stadion bio miniran.

Ovo je treći pokušaj deložacije porodice Glišić.

I u oktobru prošle godine deložacija je odgođena jer je Glišić prijetio da će se spaliti, a prema izjavama očevidaca danas je prijetio sudskim izvršiocima.

Riječ je o porodici poznatog banjalučkog pjevača Dade Glišića.

(ATV)