Magazin 11.03.2018.

Glumac Velimir Blanić u susret premijeri u banjalučkom Jazavcu: Izazov igrati negativca u komadu za djecu

ČITANJE: 2 minute

Gradsko pozorište “Jazavac” od nedjelje je bogatije za novu predstavu na Juhu sceni, a mališani koji vole da upoznaju pozorišne junake, biće bogatiji za još nekoliko neobično-običnih drugara.

Novi komad po tekstu Marijane Aracki i u režiji Slobodana Perišića “Vitez iz Vilsonove” premijerno će biti izveden 11. marta u 18 časova, a u susret premijeri, razgovarali smo sa glumcem Velimirom Blanićem koji igra princa Gvozdena, dolazi iz Taurunuma (Zemuna) i želi da se oženi prelijepom princezom Nerom, kćerkom kralja Grdana.

Blanić objašnjava da je Marijana Aracki u stihu napisala jednu prelijepu priču koja se bavi zabranjenom ljubavi i sukobu starih i novih generacija. Rad na ovoj predstavi za njega je bio novi izazov.

Drago mi je što me reditelj Slobodan Perišić pozvao da budem dio ekipe i što sam dobio priliku da igram negativca kojeg do sada nisam imao priliku igrati u predstavama za djecu i mlade, pa mi je to i bila neka vrsta izazova  – istakao je Blanić i dodao da lik kojeg tumači, Gvozden posjeduje veliko bogatstvo i to mu je jedini adut na osnovu koga postavlja kriterijume u svom životu.

Za Juhu scenu Gradskog pozorišta “Jazavac” kaže da je zaživjela i da radi punom parom, a dokaz su odlične predstave koje su uvijek ispunjene do posljednjeg mjesta.

– Gledamo da zaokružimo repertoar i da svako može da nađe svoje mjesto u “Jazavcu”. “Predstava Vitez iz Vilsonove” je namijenjena tinejdžerima, ali u svakom slučaju mogu da je gledaju sve generacije jer nema onog ko neće moći da uživa u raskošnoj scenografiji i kostimima, odličnim songovima i uigranoj glumačkoj ekipi koja će vam priču o ljubavi ispričati i otpjevati na originalan i zabavan način – kazao je Blanić.

Reprize ove predstave u kojoj pored Blanića igraju i Zlatan Vidović, Dragana Marić, Snježana Štikić, Senad Milanović, Aleksandar Runjić i Lea Sekulić, planirane su za 12, 22. i 29. mart. Rad na scenografiji povjeren je Marku Bilbija i Moniki Ponjavić, kostimografiju je radila Jelena Savić, a kompozitori songova su Željko Žilić i Sanjin Mirić.

(Glas Srpske)