Politika 21.11.2018.

GO DNS-a BANJALUKA: Neprihvatljivo imenovanje ikebana povjereništva

ČITANJE: 2 minute

Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza Banjaluka ne prihvata odluku o raspuštanju ovog gradskog odbora i imenovanju povjereništva sačinjenog od ljudi koji se već dugo nalaze u “političkoj penziji” kada je u pitanju stranačka organizacija u Banjaluci, saopšteno je iz ovog odbora.

U saopštenju se navodi da su imenovani članovi samo paravan za prikrivanje otuđenih centara moći, koji putem krupnog kapitala žele da upravljaju organizacijom.

“Imenovani članovi tročlanog povjereništva na čijem je čelu Stanko Stanić, koji nije učestvovao u radu Gradskog odbora DNS-a Banja Luka više od 12 godina, samo je paravan za prikrivanje otuđenih centara moći, koji putem krupnog kapitala žele da upravljaju ovom organizacijom”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju navode da su članovi povjereništva samo “iskorištene ikebane”.

“Stanko Stanić, Mira Popović i Ostoja Barašin samo su grubo iskorištene ikebane, koje će kao privid da povjereništvom rukovode osobe sa dugogodišnjim stažom u Demokratskom narodnom savezu, poslužiti onima koji su tu tek nekoliko mjeseci i koji su za sve to vrijeme stranku podredili ličnim interesima, što će zasigurno činiti i u budućnosti. Takođe, uz dužno poštovanje gospodi Stanić i Barašin, kao i gospođi Popović, te njihovim ličnim i profesionalnim uspjesima i ostvarenjima, smatramo da nisu dorasli zadatku koji je stavljen pred njih, jer neki od njih godinama bilježe neslavna iskustva u formiranju vlastitih mjesnih odbora”, navode.

Banjalučki DNS traži od Glavnog odbora da stavi van snage odluku o isključenju iz stranke Nedeljka Čubrilovića i predsjednika Regionalnog odbora Banja Luka Damira Ćopića, te narodnih poslanika Spomenke Stevanović, Milana Dakića i Spomenka Stojanovića.

“Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza Banjaluka traži od Glavnog odbora stranke da van snage stavi ovu odluku, kao i odluku o isključenju predsjednika Gradskog odbora DNS-a Banja Luka Nedeljka Čubrilovića i predsjednika Regionalnog odbora Banja Luka Damira Ćopića, te narodnih poslanika Spomenke Stevanović, Milana Dakića i Spomenka Stojanovića”, navode iz GO DNS-a Banjaluka.

(ATV)