Politika 24.12.2022.

GO SPS-a: Demografska obnova jedan od prioriteta

ČITANJE: 2 minute

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke partije Srpske održana je danas u Banjaluci, a pored analize izbornog rezultata, razgovaralo se o smjernicama za buduće djelovanje kao i o unaprijeđenju organizacije SPS.

Za SPS su ovo bili prvi Opšti izbori na kojima smo imali svog kandidata za predsjednika Srpske, gdje smo se građanima predstavili jednom fer kampanjom i ponudili konkretna rješenja i gdje smo na kraju osvojili tri mandata u NSRS i tako ostvarili cilj, saopšteno je iz SPS.

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je da je zadovoljan rezultatima, i činjenicom da je SPS nakon svojih prvih Opštih izbora parlamentarna partija sa tri narodna poslanika u NSRS. On je takođe naglasio da SPS nastavlja borbu za političke ciljeve za koje je dobila podršku građana.

– SPS je podržala izbor nove Vlade Republike Srpske kao i politike i planove Vlade u kojima su sadržani mnogi od političkih ciljeva za koje SPS nastavlja da se bori. Demografska obnova je jedan od prioritetnih političkih ciljeva SPS i naravno da ćemo podržati i pomoći nastojanja Vlade Republike Srpske da se kao društvo izborimo za demografsku obnovu i da u tom poslu ne bude važno ko je u kojoj stranci, nego koliko ko može da doprinese. Preuzeli smo odgovornost kao dio vlasti i dio skupštinske većine. Imamo odgovorne i vrijedne ljude koji za koje očekujemo da budu imenovani na odgovorne funkcije u Srpskoj i na nivou BiH i koji će radom i rezultatima opravdati povjerenje. SPS će i dalje glasno i jasno promovisati i pozivati na srpsko jedinstvo, na zaštitu nacionalnih interesa srpskog naroda i okupljanje oko zajedničkih ciljeva. Za nas je to jedina odgovorna i mudra politika – poručio je Selak.

(Z.M)

Oznake: SPS