Magazin 22.12.2018.

Godišnji koncert Ansambla “Veselin Masleša” kruna sezone

ČITANJE: 1 minuta

Tradicionalnim godišnjim koncertom, koji će biti održan u nedjelju u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Ansambl narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša” staviće krunu na još jednu uspješnu sezonu u kojoj su imali više od 50 nastupa.

Veliki broj nastupa, nagrada i priznanja stalo je u sedam decenija godina postojanja ANIP “Veselin Masleša”, koje se odavno svrstalo među najuspješnije u BiH.

– Do sada smo stekli veliki broj priznanja, a najvećim uspjehom smatramo osvajanje prvog mjesta i visokog priznanja “Zlatni plesač” na velikom međunarodnom festivalu dječjeg folklora u organizaciji Svjetske asocijacije folklorista u sastavu UNESKO-a, 1980. godine u Francuskom gradu Matha – rekao je direktor ansambla Nemanja Knežević.

Ansambl je učesnik mnogih domaćih i međunarodnih festivala folklora i drugih manifestacija.

– “Masleša” je učesnik gotovo svih značajnijih manifestacija na prostorima bivše Jugoslavije, uključujući i “Vukov sabor”, republičke i savezne festivale, ali se možemo pohvaliti i predstavljanjem kulture našeg grada na scenama Moskve, Londona, Atine, Budimpešte, Brisela, Ankare, Istanbula, Kaira, Aleksandrije, Dubaija i Abu Dabija – naglašava Knežević.

 

(Glas Srpske)