Vijesti 14.12.2015.

Godišnjica ubistva šest srpskih mladića na Kosovu

ČITANJE: 1 minuta
kosovo-ubistvo-mladica
Šestorica srpskih mladića ubijena su na današnji dan, prije sedamnaest godina u kafiću “Panda” u Peći, a za taj zločin do danas niko nije odgovarao.

Sedamnaest godina porodice Ivana Obradovića (15), Dragana Trifovića (17), Zorana Stanojevića (17), Svetislava Ristića (17), Vukosava Gvozdenovića (18) i Ivana Radovića (25) čekaju odgovor na pitanje ko i zašto ih je ubio tog 14. decembra 1998. godine.

Dvojica maskiranih ubica upali su u večernjim satima u kafić u kojem se okupljala srpska omladina i sa dva rafala izrešetali pet srednjoškolaca i jednog studenta.

Slučaj “Panda” nije pokrenut u kosovskom pravosuđu, a 14. decembra nema nikakve formalne ceremonije u znak sjećanja na ubijene mladiće.

Njihove grobove je teško naći jer je gradsko groblje u Peći u potpunosti uništeno.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da je gotovo siguran šta se dogodilo prije 17 godina, ali da za to nema dovoljno dokaza.

B92 je ranije javio da je slučaj prije nekoliko sedmica, nakon neuspješne istrage Tužilaštva za ratne zločine, prebačen na dalji rad u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Agencije)