Region 24.12.2022.

Gojković: Priština ugrožava bezbjednost Srba na KiM

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maje Gojković izjavila je, povodom objavljivanja spiska za hapšenje Srba na kom se nalaze i najbliži članovi porodice Vučić, da je to najnoviji u nizu “bezobzirnih pokušaja Prištine da provokacijama i prijetnjama uplaše Srbe i podriju svaku mogućnost za dijalog i napore za postizanje stabilnosti”.

Ovakvim zločinačkim postupcima Priština direktno ugrožava bezbjednost Srba na Kosovu i Metohiji, kao i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, stavljajući im mete na čelo. Јasno je da je Kurti opredjeljen za zaoštravanje situacije i da stremi ka nasilju, što očigledno jedino zna, radi ostvarenja svojih jednostranih ciljeva – kazala je Gojković dodaviš da se nada da će međunarodna zajednica “pronaći način i volju da obuzda divljanje Kurtija koje prijeti da odvede u nestabilnost i haos”, prenosi RTRS.

Kako je saopštilo Ministarstvo kulture, Gojković je navela da je u ovakvim oklonostima neprihvatljiva “svaka relativizacija poziva na hapšenje Srba sa Kosova i Metohije, kao i predsjednika Srbije i članova njegove porodice”.

Smatra da je u ovim trnucima od izuzetnog značaja da srpski narod očuva svoje jedinstvo koje je očigledno trn u oku svima onima kojima smeta stabilna i jaka Srbija.

Nije prvi put da se srpski narod suočava sa prijetnjama i sastavljanjem lista za odstrel u svojoj istoriji, ali je isto takojasno da ovakve prijetnje neće uplašiti ni predsjednika Vučića ni srpski narod, koji brani svoja osnovna prava za opstanak na vjekovnim ognjištima od protivpravnog i bestijalnog progona kojim su svakodnevno izloženi – rekla je Gojković.

(Z.M)

Oznake: KiM, Maja Gojković