Politika 04.01.2023.

Golić: Zakon o imovini ne vrijeđa vitalni nacionalni interes bilo kojeg naroda

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da Zakon o nepokretnoj imovini ne vrijeđa vitalni nacionalni interes bilo kojeg naroda koji živi na teritoriji Srpske.

Golićeva je rekla Srni da je sjednica Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Srpske zakazana za danas u 12.00 časova, te da ne želi prejudicirati ishod odluke, odnosno glasanja na sjednici.

“Procedura je tačno propisana Poslovnikom o radu ukoliko bi došlo do preglasavanja tri delegata SNSD-a u Vijeću naroda, u kojem imamo i tri predstavnika iz SDA, jednog iz stranke `Zelenih` i jednog iz SDP-a i vidjećemo kako će oni glasati”, istakla je Golićeva.

Golićeva je pojasnila da Zakon o nepokretnoj imovini Srpske reguliše nepokretnu imovinu koju koriste javne institucije.

Ona je dodala da su se ostali klubovi u Vijeću naroda elektronski izjasnili da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa kada je riječ o Zakonu o nepokretnoj imovini Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 28. decembra po hitnom postupku Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, a kojim se uređuje svojina koju koriste subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

(Srna)