Sport 21.08.2018.

GOLIĆ: Želimo da “Hand to hand” turnir bude kvalitetan i da postane tradicionalan

ČITANJE: 2 minute

Banjaluka će od 24. do 26. avgusta biti domaćin prvog Međunarodnog omladinskog turnira “Hand to hand“.

Direktor turnira je proslavljeni bivši rukometaš banjalučkog Borca i reprezentacije Jugoslavije Nebojša Golić, a promoteri će biti Danijel Šarić i Andrej Golić.

– Želimo da ovaj turnir postane tradicija. Ideja o njegovom održavanju postoji dugo, još dok sam radio sa mladima u školi rukometa “Golić-Šarić“ kao i sa mlađim selekcijama Borca. Željeli smo da ugostimo najbolje ekipe iz regiona, da im uzvratimo za gostoprimstvo koje smo imali ranijih godina na njihovim parketima. Učinili smo sve da se djeca osjećaju lijepo u Banjaluci, a u ova tri dana će imati priliku da se druže igraju i mislim da će svi uživati u našem gradu – rekao je direktor turnira Nebojša Golić.

Turnir će se održati u dvije kategorije do 14 i 16 godine. U mlađoj kategoriji će biti 12 ekipa (četiri grupe po tri tima), dok će u starijoj biti osam ekipa (dvije grupe po četiri tima). Takmičenje će se održati u pomen na proslavljenog igrača i funkcionera Borca Momu Golića.

– Željeli smo da turnir bude kvalitetan. Dolaze nam sjajni klinci iz Celja i PPD Zagreb, kao i šampiona Hrvatske Dugog sela koji već godinama imaju sjajne mlađe kategorije. Biće to mini Liga šampiona – poručio je Golić.

Organizator želi da na što bolji način promoviše rukomet, ali i ljepote Banjaluke.

– Planiramo da napravimo pravu promociju sporta i rukometa. Ovo je početak nismo imali puno vremena, ali ćemo uraditi sve da turnir bude tradicionalan i da svake godine napreduje. Već nakon ovog krenućemo sa planovima za naredni gdje bi imali otvoreni teren u centru najvjerovatnije kod Muzeja savremene umjetnosti kako bi privukao što veću pažnju – rekao je Davor Tojčić

Turnir će svečno biti otvoren u petak u 17 časova, a mladi rukometaši će sa mečevima u sportskoj dvorani Borik i Kampusu početi već u 9.30.

(Srpskainfo)