Sport 21.05.2024.

Goran Kovačević prvak Evrope

ČITANJE: 1 minuta

Parakaratista Goran Kovačević, član fočanskog Karate kluba “LJubišnja”, okitio se titulom šampiona Evrope na 27. Evropskom fudokan karate šampionatu u Sloveniji.

Veliki borac iz Foče, karatista sa Daun sindromom, osvojio je prvo mjesto u katama u kategoriji starijih seniora parakaratista od 35 do 49 godina.

Na Evropskom šampionatu u slovenačkom mjestu Podčetrtek nastupili su takmičari iz tridesetak zemalja, a Kovačević se takmičio pod zastavom Srbije.

“Najveći konkurenti bili su mu iz Austrije, Slovenije i Mađarske”, priča njegov trener LJubomir Todović.

On ističe da je veliko zadovoljstvo svih u klubu, a vjeruje i svih građana Foče, što je Goran napravio takav iskorak.

“On je vrijedan momak, u `LJubišnji` trenira više od 25 godina, na domaćim terenima – u Srpskoj, BiH, Crnoj Gori i Srbiji apsolutno dominira, pa nam je bilo značajno da izađe i na međunarodnu scenu, da pokaže svoje kvalitete i sposobnosti, da svi vidimo da to što je u kategoriji parakaratista nije nikakvo ograničenje, da može da postigne mnogo više”, istakao je Goranov trener.

I Todović je u Sloveniji postigao odlične rezultate u takmičenju karate veterana.

U kategoriji od 65 do 69 godina, fočanski majstor karatea, koji je sa svojih 69 godina bio najstariji učesnik Evropskog prvenstva, osvojio je zlato u borbama i srebro u katama, dok je u apsolutnoj kategoriji starijih od 35 godina u borbama bio drugi, a u katama treći.