Biznis 07.03.2016.

Goran Račić novi predsjednik UO Agencije za osiguranje RS

ČITANJE: 1 minuta
goran racic
Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić biće izabran za novog predsjednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje Republike Srpske. Osim Račića, u Upravni odbor, na mjesto koje je bilo upražnjeno, biće imenovan i Ranko Mijić.

Mijić je član Demokratskog narodnog saveza i bivši direktor filijale UniCredit banke u Prijedoru. Nakon provedenog konkursa Vlada RS je prijedlog za imenovanje Račića i Mijića dostavila Narodnoj skupštini RS na usvajanje. Ministarstvo finansija je u novembru prošle godine raspisalo konkurs za izbor predsjednika i jednog člana Upravnog odbora Agencije.

Mjesto predsjednika je ostalo upražnjeno nakon smrti Branke Bodrože, a Borisu Dmitrašinoviću direktoru „Glasa Srpske“ petogodišnji mandat je istekao u septembru 2014. godine. Ostalim članovima UO Darku Radiću, Srđanu Šuputu i Nikoli Vojvodiću mandat ističe u septembru 2018. godine.

Prije ovih, u Agenciji je početkom januara došlo i do promjene u direktorskoj fotelji, u kojoj je Božanu Šljivar naslijedio je Slaven Dujaković, kadar DNS-a.

(Capital.ba)