Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora (GO) SP: Socijalisti jačaju redove

Socijalisti su u gradu proveli izbore unutar partije i podmladili članstvo, imamo oko 10.000 glasača, a uskoro će se stranci pridružiti nekoliko stotina novih članova.

Rekao je to predsjednik Gradskog odbora (GO) Socijalističke partije Goran Selak koji je ujedno i najmlađi predsjednik najvećeg GO ove stranke.

– Želim da zahvalim svima koji su u meni prepoznali nekoga ko može biti prvi među jednakima. Bilo je još dobrih kandidata, spremnih na naporan rad koji nas očekuje u predstojećoj predizbornoj kampanji. Zadatak novog sastava gradske organizacije jeste da opravdamo povjerenje članstva, ali i predsjednika Petra Đokića – kazao je Selak.

Dodao je da su izbori u 2016. godini pokazali da SP u Banjaluci, ima izbornu bazu oko 10.000 glasača, te da će u narednom mjesecu učlaniti nekoliko stotina novih  članova. – Želimo kroz omasovljenje da dobijemo povjerenje uticajnih ličnosti iz grada, biće tu sportista, značajnih privrednika, kulturnih radnika. Neke od njih, poput rukometaša Borca, Đorđa Čelića smo već predstavili, međutim to je samo početak. Drago nam je što i sportisti u SP prepoznaju stranku koja njeguje pozitivne vrijednosti – naveo je Selak.

Kazao je da je zadovoljen radom socijalista u Skupštini grada, te kadrova koji su direktori gradskih ustanova ili preduzeća i radom načelnika odjeljenja.

– Potpredsjednik gradskog parlamenta Milan Milaković je vođa tima i ima mandat da u trenutku procjenjuje koje su odluke u skladu sa interesima građana i partije. Odbornici Darko Milošević i Mišo Kovačević aktivni su u svojim oblastima – naveo je Selak.

Istakao je da činjenica da među odbornicima SP-a nije bilo preletača pokazuje da nisu pogriješili u izboru kadrova.

Smatra da gradonačelnik Igor Radojičić ima težak posao i da je do sada pokazao zrelost u vođenju grada.

– Koalicija je stabilna, odnosi u njoj su partnerski. Postoji vizija razvoja i sve dok je tako, nemamo razloga da budemo nezadovoljni – naveo je Selak.

Kada je riječ o klubu odbornika SP-a kazao je da su u planu novine u njihovom radu.

– Pred svaku Skupštinu grada  klub će održavati  sastanke za izvršnim odborom GO na kojima će se razmatrati materijali koji će biti na dnevnom redu. Formiraće se i savjeti za različite oblasti kao što je privreda, sport ili obrazovanje.  Njih će činiti ljudi koji nisu članovi partije, i oni će biti savjetnici koji će predlagati rješenja – naveo je Selak i dodao da je u organima vlasti na lokalnom i republičkom nivou pedesetak kadrova GO SP.

– Neki od njih su aktivni, dok ima i onih za koje mogu reći da su zaboravili na rad u organima partije. Sa svima njima ću razgovarati kako bi se značajnije aktivirali – naglasio je Selak i precizirao je da je cilj da se radi u interesu svih, a da lične interese terba ostaviti po strani.

Iskusni kadrovi

Goran Selak smatra da su kadrovi SP-a dovoljno iskusni i dokazane patriote te da mogu obavljati najodgovornije pozicije u zemlji.

– Petar Đokić bi bio idealan predsjednik RS. Naravno to pitanje će biti predmet razgovora na nivou koalicije i unutar nje će se donijeti i konačna odluka. Na nama je da, smislenom politikom, politikom socijalne pravde i jednakosti pokušamo da popravimo rezultat koji smo postigli na posljednjim izborima kako bismo proširili u Narodnoj skupštini Klub poslanika, ali i Parlamentarnoj skupštini BiH. Spremamo strategiju kako bi u oktobru iz izborne jedinice tri u parlamentu sjedila najmanje četiri narodna poslanika. Nekima to sada izgleda nerealno, međutim veoma skoro će SP u Banjaluci biti jača sa novim članovima – istakao je Selak.

(Glas Srpske)

MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA Magična nit mašte, odrastanja i prijateljstva

Trećeg dana Međunarodnog festivala pozorišta nastupili su glumci iz Varšave, Kragujevca, Mostara, Sofije i Banjaluke. U dva jutarnja termina izvedena je predstava “Krojačeva nit”, Teatra Lalka iz Varšave. Ova priča je pozorišna verzija bajke Kornela Makušinjskog, u režiji i adaptaciji Jaroslava Kilijana. Na sceni je stvorena jedna magična nit, koja se proteže od krojačke radionice

DODIK: Oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije

Milorad Dodik, predsjednik RS i novoizabarni član Predsjedništva BiH, rekao je da SNSD sa koalicionim partnerima radi na formiranju skupštinske većine, te dodao da postoje pojedinci koji nisu radili u interesu koalicije. “Neki su radili direktno protiv kolaicije, a pripadaju nekim od naših koalicionih partnera. Narednih dana ćemo to da ispitamo. Niko neće biti zaštićen

RADOJIČIĆ: Netačne tvrdnje o navodnom falsifikovanju zapisnika sa biračkih mjesta u Banjaluci

Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić rekao je danas da nisu tačne tvrdnje predsjednika PDP Branislava Borenovića o navodnom falsifikovanju zapisnika sa biračkih mjesta u Banjaluci, navodeći da ni on, ni Gradska uprava nemaju nikakve nadležnosti za sprovođenje izbornog procesa. – Predsjedniku PDP bi trebalo da bude jasno da gradonačelnik bilo kojeg grada u BiH, pa tako

MEĐU NJIMA I JEDNA BANJALUČKA Kineski jezik pred osnovcima u četiri škole

Učenici u četiri osnovne škole uskoro bi trebalo da počnu da izučavaju kineski, a znakove i gramatiku jednog od najtežih svjetskih jezika pokazivaće im predavači iz Kine. Ovaj jezik sa Dalekog istoka ušao je na mala vrata u obrazovni sistem Srpske u prošloj školskoj godini, kada je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Istočnom Novom

Banjalučki mališani iz centra grada poslali poruke o pravima djece

Mališani iz 10 vrtića danas su u Gospodskoj ulici prodavali svoje rukotvorine i recitovali o dječjim pravima i obavezama. Na izložbeno-prodajnom štandu u centru grada djeca su prodavala rukotvorine koje su napravili na kreativno-edukativnim radionicama u vrtićima, a u prigodnom programu su kroz igru, pjesmu i recitaciju pričali o dječjim pravima, ali i obavezama. Ova