Magazin 22.09.2015.

Gore i od blajhanja: Kako nesvjesno uništavaš svoju kosu

ČITANJE: 1 minuta
kosa
Peglanje i blajhanje nisu jedine stvari kojima možeš da uništiš kvalitet svoje kose – ovih pet stvari mogu da se ispostave kao još gore.

1. Korišćenje pogrešnog laka za kosu

Žene koje koriste lak za kosu koji sadrži puno alkohola često imaju uništenu i suvu kosu. Uloži malo novca i bolje kupi kvalitetniji lak s manje alkohola. A i njega koristi samo nekoliko puta nedeljno.

2. Češljanje mokre kose

Mokra kosa je izrazito krhka pa grubo češljanje ili četkanje može dovesti do lomljenja vlasi i čupanja kose iz korijena. Ako već moraš da češljaš mokru kosu, naprskaj je regeneratorom koji se ne ispira i koristi drveni češalj.

3. Odlaganje šišanja

Ako je prošlo više od dva mjeseca od tvoje posljednje posjete frizeru, kosa ti vjerovatno ne izgleda baš dobro. Ispucali krajevi moraju da se uklone, puštala ti kosu ili ne.

4. Rep i punđa

Nosiš stalno kosu vezanu u čvrsti rep ili punđu? Onda nemoj da se začudiš ako kosa počne da ti se proređuje. Što češće nosi puštenu kosu, a zaboravi i na rep za vrijeme spavanja. Ako već moraš da vežeš kosu, probaj sa mekanom maramom.

5. Površno ispiranje

Brojni problemi na tjemenu mogu da nastanu ako šampon ne ispireš kako treba. Odvoji dodatni minut za pranje i potrudi se da iz kose ispereš sve ostatke šampona i regeneratora.

(Index.hr)