Vijesti 02.02.2016.

Gornji Milanovac: Odbornik tužio svoju mjesnu zajednicu

ČITANJE: 2 minute
gornji milanovac
Odbornik u Skupštini opštine u Gornjem Milanovcu Branisav Brković iz Brđana predao je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv svoje mjesne zajednice.

Kako kaže, učinio je to zbog sumnje da je bilo neregularnosti prilikom priključivanja na vodovodni sistem.

On je naveo da je prije devet godina 87 mještana Brđana uplatilo po 1.370 evra za priključak na vodovodni sistem Rzav sa koga se vodom snabdjeva Gornji Milanovac, kao i izgradnju razvodne mreže u selu.

Pošto nisu mogli svi da se priključe, zbog konfiguracije terena, i da bi se radovi nastavili, prošle godine je odlučeno da svi treba da uplate još po 160 evra, što su učinila 32 mještana, dok nekoliko preostalih građana tvrdi da je pare dalo “na ruke” članovima mjesne zajednice.

– Prema mojim saznanjima 55 mještana je dalo pare na ruke članovima mjesne zajednice o čemu nema nikakvih dokumenata, a izbor izvođača za kopanje kanala urađen je bez tendera- rekao je Brković i dodao da tih para nema ni na žiro računu, a kada se interesovao zašto se tako radi i gdje su pare, odgovoreno mu je “ko si ti da to pitaš” zbog čega traži da to ispitaju nadležni organi.

Predsjednik Savjeta mesne zajednice u Brđanima Goran Kićanović za agenciju Beta je izjavio da je sve rađeno u skladu sa dogovorima i da za svaki dinar postoji dokumentacija i priznance.

On je dodao da je više od 1.000 metara razvodne mreže kopano ručno jer nije moglo mašinski, i da je plaćeno “na ruke” radnicima, a prema odluci Savjeta mjesne zajednice.

– Za ove radove nema projekat, jer bi njegova izrada koštala dva miliona dinara, a za toliko bi poskupelo dovođenje vode i odluka je da se radi na ovakav način- rekao je Kićanović.

(Agencije)