GOSTOVANJA NPRS: “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” u Brčkom, “Naši dani” u Aleksincu

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Narodnog pozorišta Republike Srpske otvoriće večeras u Brčkom 36. Susrete pozorišta/kazališta BiH na kojima će u takmičarskom dijelu biti odigrano 8 predstava iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

U “Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja”, autora Ive Brešana i u režiji Nikole Pejakovića, igraju Željko Erkić, Željko Stjepanović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Stojković, Vladimir Đorđević, Slađana Zrnić, Nataša Perić i Danilo Kerkez.

Druge večeri festivala nastupiće Teatar “Sartr” iz Sarajeva sa predstavom “Majka ili sve lutke idu u raj”, autora Nedžma Čizme i u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović.

Narodno pozorište iz Tuzle predstaviće se treće festivalske večeri u subotu, 23. novembra, sa predstavom “Pijana noć 1918”, rađene prema tekstovima Miroslava Krleže, Iva i Tene Stivičić, dok je režiju radio Gradimir Gojer.

“Pink moon” predstava je sa kojom nastupa Bosansko narodno pozorište iz Zenice četvrte večeri, rađena prema tekstu Darija Bevande i u režiji Saše Peševskog.

Pete večeri Susreta, u ponedjeljak, 25. novembra, nastupa zagrebačko Gradsko dramsko pozorište “Gavela” sa predstavom “Kiklop” čiji tekst je radio Ranko Marinković, a režiju Saša Anočić.

Predstavom “Kozocid”, rađene prema tekstu i u režiji Vide Ognjenović, šeste večeri predstaviće se Gradsko pozorište iz Podgorice.

Pretposljedne takmičarske večeri u srijedu, 27. novembra, nastupiće Kamerni teatar 55 iz Sarajeva sa predstavom “Sjećaš li se Doli Bel”, rađene prema tekstu Abdulaha Sidrana, a u režiji Kokana Mladenovića.

U četvrtak, 28. novembra, takmičarski dio zatvoriće predstava beogradskog Ateljea 212 “Petrijin venac”, čiji tekst je radio Dragoslav Mihailović, a režiju Boban Skerlić.

Osim takmičarskog dijela, priređen je i bogat prateći program u okviru kojeg će biti organizovane predstave za djecu, književne večeri i susreti sa glumcima i dramskim piscima.

Susreti pozorišta u Brčkom trajaće do petka, 29. novembra, kada će biti proglašeni pobjednici, a čemu će prethoditi revijalni dio Susreta u kojem će nastupiti Satirično pozorište “Kerempuh” i Pozorište “Moruzgva” iz Zagreba sa zajedničkom predstavom “Kabaret preko veze”, autora i reditelja Ivana Lea Leme.

Nastup na PIP festivalu

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske „Naši dani“, autora Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića, u ponedjeljak 25. novembra nastupiće u Aleksincu (Republika Srbija), na Festivalu prvoizvedenih predstava („PIP“ 2019).

„PIP“ festival se održava od 22. do 28. novembra u „Centru za kulturu i umetnost Aleksinac“.

(Srna, Srpskainfo)

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan

TRG KRAJINE: Otvorena “Zimska varoš”, manifestacija će trajati mjesec dana

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio je večeras na banjalučkom Trgu Krajine turističku manifestaciju „Zimska varoš“, koja će trajati mjesec dana. „Građani će imati priliku da se u narednih mjesec dana ovdje zabave, pronađu neke ugostiteljske, turističke i trgovinske sadržaje – rekao je Radojičić novinarima nakon otvaranja ove manifestacije. Radojičić je rekao da će prvi put na

Grupa “Pravda za Davida” od sutra stranka pod imenom “Pokret pravde”

Osnivačka skupština političke organizacije “Pokret pravde” će biti održana sutra u Banjaluci.  “Pokret pravde“ nastaje, kako su naveli, kao politički oblik djelovanja članova neformalne grupe “Pravda za Davida“. U Banjaluci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18.

PAVIĆ: Do ponedjeljka ime ministra iz redova DNS-a

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju.