Vijesti 29.05.2017.

Gotova Melanija Tramp: Prva dama SAD ima 300 kilograma!

ČITANJE: 2 minute

Samouki banjalučki vajar Stevo Selak završio je vajanje kipa prve dame SAD Melanije Tramp s željom da statua bude postavljena i otkrivena u krugu lokalne Tvornice obuće „Bema“.

Međutim, odluku o tome donijeće čelni čovjek pomenute firme Marinko Umičević, koji bi danas trebalo da procijeni da li je kip dovoljno dobar i vjerodostojan da bi se našao u krugu njegove fabrike.

– On bi danas trebalo da odluči da li Melanija ide kod njega ili ostaje u mom dvorištu u naselju Paprikovac, zajedno sa kipovima svog supruga i predsjednika SAD Donalda i prvog čovjeka Rusije Vladimira Putina. Uglavnom, ovo je moj najbolje urađen kip. Treba ga vidjeti uživo, jer je bolji nego na fotografijama – kaže Selak za SrpskaCafe.

On ističe da je Melaniju obojio prirodnim bojama, koje je besplatno dobio od jedne banjalučke firme.

– Boje su specijalno miksovane za Melaniju. Uglavnom, ako je budem selio u „Bemu“, trebaće mi pet ljudi, jer je kip težak oko 300 kilograma – kaže naš sagovornik.

On je zbog nedavnih medijskih napisa i prozivki sa društvenih mreža da u krugu Tvornice obuće „Bema“ pravi statuu premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović, premjestio nedovršeni kip Melanije Tramp u svoje dvorište u naselju Paprikovac, gdje ga je završio.

Selak je tada rekao da su ga obišle brojne ekipe novinara iz Hrvatske, koji su potvrdili da kip zaista liči na Melaniju Tramp.

Visoka je 178 centimetara, a sa štiklama 186. U radu koristim vajarski gips koji je fenomenalan za oblikovanje. Moram reći da je Melaniju teže raditi od Donalda, jer žene imaju više oblina – objasnio je ranije naš sagovornik i podsjetio da je ideja o pravljenju Melanije nastala tokom nedavnog gostovanja na ATV-u, kada je direktor „Beme“ predložio Selaku da napravi prvu damu SAD pred tom firmom.

(srpskacafe.com)