Politika 26.02.2019.

GOVEDARICA: Dodikova priča o par obogaćenih porodica u privatizaciji neiskrena

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavama na Ekonomskom forumu BiH pokušao da se prikaže kao “zaštitnik narodne ravnopravnosti i borac protiv socijalnih nejednakosti u društvu”.

Govedarica smatra da jučerašnja izjava Dodika da je “privatizacija osigurala nekoliko bogatih porodica koje su usmjerene da očuvaju same sebe” predstavlja, kako je naveo, vrhunac licemjerja i još jedan stend-ap nastup lošeg komičara koji traži aplauze, saopšteno je iz SDS-a.

“Da je iskren davno bi prihvatio Zakon o ispitivanju porijeklu imovine, pa bi javnost imala uvid o kojim porodicama je riječ, kao i uvid u imovinu svih porodica političara u Republici Srpskoj, pa samim tim i njegove”, istakao je Govedarica.

Ćorić: Govedarica nema pravo da morališe

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić izjavio je Srni da predsjednik SDS-a Vukota Govedarica “nema nikakvo pravo da morališe i da se predstavlja kao navodni borac protiv socijalnih nejednakosti u društvu”.

– Vukota Govedarica, za kojeg ne znam ni da li je još predsjednik SDS-a s obzirom na to da ga ne prihvataju ni visokopozicionirani i istaknuti članovi te stranke, treba samo da ćuti i da ne istupa javnosti – rekao je Ćorić upitan da prokomentariše izjavu Govedarice da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavama na Ekonomskom forumu BiH pokušao da se prikaže kao zaštitnik narodne ravnopravnosti i borac protiv socijalnih nejednakosti u društvu.

Ćorić je rekao da je “tužno komentarisati izjave Vukote Govedarice koji je u političkom smislu prošlost, jer će ostati obilježen za cijeli život sa dvije stvari – u ratu pobjegao u kamionu brašna, a u miru lider stranke koja je zabilježila najveće poraze u svojoj istoriji”.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik