Politika 15.11.2018.

Govedarica isključio Jerinića iz SDS-a

ČITANJE: 1 minuta

Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke, isključio je Borisa Jerinića iz članstva stranke zbog teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke.

“Nepoštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Jerinić je juče, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tome sastanku pojavi”, kaže se u saopštenju i dodaje da je na tom sastanku, kako je najavio portparol SNSD-a, donesena odluka da poslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD-a u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima SDS-a.

Govedarica je poručio članovima i simpatizerima SDS-a da će učiniti sve da stranku sačuvaju od mešetara i trgovaca.

“Srpsku demokratsku stranku sačuvaćemo dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje“, naveo je Govedarica.

Podsjetimo, Govedarica je iz članstva SDS-a ranije isključio Kostadina Vasića, koji od juče djeluje u Ujedinjenoj Srpskoj, i Obrena Petrovića, koji će u narednom mandatu biti poslanik u Klubu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

(Nezavisne)