Politika 17.12.2015.

Govedarica: Konačno razriješiti Stevandića

ČITANJE: 1 minuta
govedarica
Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica izjavio je danas u Banjaluci da bi na predstojećoj posebnoj skupštinskoj sjednici trebalo da bude riješen problem opoziva potpredsjednika ove zakonodavne institucije Nenada Stevandića.

– Predstavnici opozicije su prisustvovali današnjoj sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske jer su tretirana pitanja kojima bi trebalo da bude riješen problem opoziva Stevandića- rekao je Govedarica novinarima, nakon sjednice Kolegijuma.

Govoreći o prijedlozima budžeta i ekonomske politike Republike Srpske za narednu godinu, Govedarica tvrdi da je “haotično stanje u privredi Srpske i da Vlada sve probleme rješava kreditnim zaduženjima jer će otplata duga biti u narednoj godini 670 miliona KM”.

On smatra da je neprihvatljivo da novi zakon o radu u skupštinsku proceduru bude upućen po hitnoj proceduri.

Šef Kluba poslanika PDP- u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo naglasio je da bi na predstojećoj sjednici trebalo da bude kompletirano skupštinsko rukovodstvo.

– Ne zanima nas Stevandićeva pozicija, nego želimo da bude ispoštovan skupštinski Poslovnik o radu- rekao je Brčkalo.

Poslanik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo smatra da je nedopustivo donošenje novog zakona o radu bez usaglašavanja stavova svih socijalnih partnera.

On je naveo da novi zakon mora biti modernizovan, ali ne na način kako je predviđeno u radnoj verziji.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za ponedjeljak, 21. decembra posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da budu razmatrani Prijedlog ekonomske politike i Prijedlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 3.127.000.000 KM.

Zakazana je i posebna sjednica Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da bude kompletirano rukovodstvo ove najviše zakonodavne institucije.

(Agencije)