Politika 23.03.2023.

Govedarica: Ne znam da li Jelena Trivić osniva stranku, volio bih da je u SDS-u

ČITANJE: 1 minuta

Vršilac dužnosti predsjednika SDS Milan Miličević je razgovao o raznim temama sa gospođom Trivić. Znam da je ona bila aktivan član SDS-a, a kada se odlučila da napusti SDS, to je uradila iz određenih razloga. Lično bih volio da ona pristupi SDS-u.

Rekao je ovo poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Vukota Govedarica govoreći o ranijoj izjavi da je Miličević zvao Jelenu Trivić da pristupi SDS-u.

Na pitanje zbog čega je demantovano da je v. d. predsjednika SDS-a izjavio da Jelena Trivić osniva svoju stranku, kad se to jasno čulo, Govedarica je rekao da misli da je sve prenaduvano i da mu je postavljeno sugestivno pitanje iz kojeg se nešto izvuklo iz konteksta.

– On je ponovio da ni ja, ni Ljubiša Petrović niti bilo ko drugi nećemo pristupiti toj stranci ako se ona osniva. Zaista ne znam kakav će biti njen dalji status u PDP-u i da li osnova stranku, nismo razgovarali o tome – rekao je Govedarica.

Na pitanje kako gleda imenovanje Adama Šukala za savjetnika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Govedarica je rekao da se Šukala sjeća kao aktivnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– On je sigurno prepoznat kao neko ko može odgovoriti zadataku. Nije mala stvar biti u njegovom kabinetu. Sada ne bih komentarisao kako će to uticati na odnose Beograda i Banjaluke. Gospodin Vučić zna da radi svoj posao – rekao je on.

A.S.