Politika 23.11.2018.

GOVEDARICA: Nećemo podržati izbor nove vlade Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas u Banjaluci da ova politička partija neće podržati izbor nove vlade Republike Srpske, ali će u njenom radu podržati sva rješenja koja budu u interesu građana. 

– Mandatar za sastav nove vlade Radovan Višković ima dosta lijepih ideja, ali je pitanje kako će ih sprovoditi u djelo. Na bazi dosadašnjeg rada Vlade i politike kontinuiteta koja Srpsku nije odvela u dobrom pravcu, Glavni odbor SDS-a je odlučio da djelujemo u opiziciji i jasno je da ćemo se na takav način postaviti i prilikom izbora vlade – rekao je novinarima Govedarica nakon konsultacija sa Viškovićem.

On je istakao da je u Srpskoj neophodna reforma poreske politike i redefinišu paarafiskalni nameti.

– Budući predsjednik Vlade nas je informisao da je urađen registar ovih nameta i da će biti urađena informacija i analiza o potrebi svih parafiskalnih nameta, što je dobro – dodao je Govedarica.

On kaže da je loša politika zaduživanja u Srpske, što mora biti promijenjeno.

– Na sastanku je razgovarano i o javnim preduzećima. Očekujemo stručnost i odgovornost, što znači da ova preduzeća ne mogu da vode ljudi koji prave gubitke u poslovanjima – rekao je Govedarica i dodao da će sa pažnjom posmatrati rad nove vlade u prvih stotinu dana.

On je naglasio da će srpske stranke u Narodnoj skupštini podržati srpskog člana Predsjedništva BiH prilikom upotrebe mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

(Srna)