Politika 09.10.2018.

GOVEDARICA: Pokraden sam, tražim da se ponovo izbroje glasački listići

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SDS Vukota Govedarica obratio se građanima koji su glasali u nedjelju.

-Poručujem ono što je rekao jedan od uglednih profesora banjalučkog Univerziteta, a to je da ishod izbora treba da odlučuju glasači, a ne oni koji ih broje. Ove izbore su odlučili brojači, a ne glasači. Ja sam izabran za predsjednika RS. Ovaj izborni proces još nije završen. Tražimo brojanje svih glasova koji su stigli u CIK. Hoćemo da utvrdimo istinu – rekao je Govedarica na konferenciji za novinare.

On je rekao da se broj nevažećih glasačkih listića za predsjednika RS povećao na 42.500 i da taj broj može da odluči izbore.

Govedarica je rekao da ima informacije da se pojavio višak glasačkih listića i upitao da li to znači da je štampano više listića nego što je bilo obavezno.

-Znamo da su se listići štampali u firmi u Laktašima, u Atlantiku. Deprimira nas odnos SNSD u kampanji. Dodik se na neprimjeren način obraćao javnosti. Građani RS ne treba da trpe njegove ucjene i prijetnje. Prijetio je penzionerima, zdravstvenim radnicima, zaposlenim u Gacku. Prijetio je mladim ljudima porukom da im je sve džaba ako nemaju stranačku kartu – poručio je Govedarica.

Ako imamo 42.500 nevažećih i ako je razlika 23.000 glasova, onda ti listići mogu da utiču na rezultat.

Neko je zaslužio da završi u zatvoru zbog izbornih prevara.

Kaže da je zvao Obrena Petrovića, da vidi da li je prenesena tačno njegova izjava, ali da se Petrović nije javio na telefon, jer je u inostranstvu.

-Ako se mene pita, a mislim da me se itekako pita, nema razgovora sa vođom režima u RS, koju je mene i SDS targetirao kao terorističku organizaciju, a to nije uspio ni Pedi Ešdsun ni Alija Izetbegovića – poručio je Govedarica.

Još jednom je poručio da je on izabran za predsjednika RS, ali da je pokraden.

-Ognjen Tadić je prećutao izbornu krađu, ne znam iz kojih razloga. Ja neću da prećutim – kaže Govedarica.

(Srpskainfo)