Politika 07.09.2018.

GOVEDARICA POTPISAO “UGOVOR SA NARODOM” Savez za pobjedu počeo kampanju iz Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

Kandidati Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica i za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić započeli su kampanju u banjalučkom Parku „Patar Kočić“. 

Govedarica je sa građanima potpisivao „Ugovor s narodom“ u kome je naveo 12 koraka koje planira da uradi ako postane predsjednik.

-U slučaju kršenja ovog ugovora, nadležan je Sud naroda – navodi se u tom dokumentu.

Govedarica je izjavio da SzP zajedno sa narodom kreće „u najveći mirnodopsku bitku od postanka Srpske koja se, bogu hvala, ne vodi oružjem već znanjem, obrazovanjem, poštenjem i čestitošću“.

-Ovo nisu izbori u kojima jedna partija dobila ili ne dobija izbore, pred nama su dani u kojima narod dobija ili gubi budućnost. Zajedno sa prijateljima potpisujem Ugovor sa narodom, kao garanciju da ono što mislim to govorim, a ono što govorim to ću da radim – poručio je Govedarica.

Ivanić je dodao da čvrsto stoji iza svega što je Govedarica rekao, uz poruku da je uvjeren da narod RS ima osnovu da vjeruje da će biti bolje.

-Može biti bolje, bez velikih napora, sa samo malo više reda. Umjesto da mislimo o prošlosti, treba da gledamo u budućnost. Umjesto da budemo izolovani, treba da budemo dio savremenog svijeta. Treba da se bavimo ekonomiom, razvojom, perspektivom ljudi. Uvjeren sam da ja i Govedarica možemo biti simboli toga, da ćemo imati pobjedu naroda – rekao je Ivanić.

Pridružio im se lider NDP i potencijalni premijer RS Dragan Čavić, koji je izjavio da ovi opšti izbori nisu za promjenu vlasti, već za promjenu stanja u Srpskoj.

-Do toga može da dođe samo ako se promijene ljudi koji će odgovorno i na pravi način doditi RS u naredne četiri godine. Zrelo je vrijeme za promjenu stanja, svih stereotipa, i još je zrelije vrijeme da se okrenemo budućnosti. Građani treba da iskoriste pravo da na ovim izborima donesu odluku da se stanje promijeni. Vrlo jednostavno, glasanjem za stranke i kandidate SzP. Pozivam sve građane da ne nasijedaju na prvokacije, da ne budu demoralisani i da izađu na izbore. Masovnost izlaska ovaj put važnija je od svih prethodnih izbora. Biće mnogo onih koji će prizivati razne obojene revolucije, od kojih se ni jedna nije desila i ni jedna se neće desiti. Želimo demokratsku pobjedu – zaključio je Čavić.

Stranke SzP prvi veliki zajednički skup imaće večeras u Laktašima.

(Srpskainfo)

Oznake: Mladen Ivanić