Politika 08.06.2021.

Govedarica: SNSD i HDZ koče reformu Izbornog zakona BiH

ČITANJE: 1 minuta

Savez nezavisnih socijaldemokrata je još jednom potvrdio da je najodaniji partner HDZ i interesa te političke grupacije, saopštio je član Predsjedništva SDS, Vukota Govedarica.

Prema njegovim riječima, stav SNSD da neće biti ništa od reforme izbornog zakonodavstva ukoliko se ne usaglasi izbor članova Predsjedništva BiH „djeluje sulud i krajnje bespotreban“.

Govedarica je podsjetio javnost da se zbog identične stvari zaustavilo izvršavanje presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci.

– To, kako su ga nazvali, usaglašavanje po kome se traže legitimni Hrvati u Predsjedništvu BiH, da je pameti, bio bi u potpunosti neprihvatljiv stav za bilo koji politički subjekt iz Republike Srpske jer su to pitanja koja se tiču bošnjačko-hrvatskih odnosa i otvorenih pitanja koja su u domenu Federacije BiH – pojasnio je Govedarica.

On je istakao da je Dodik u stvari sa svojim „dobro poznatim zalaganjem za HDZ i Dragana Čovića“ pokušava postići još jedan cilj i jednim udarcem ubiti dvije muve.

Govedarica je rekao da kuknjava kako je CIK nelegalan postala i više nego dosadna pa bi bilo korektno da javnosti saopšte zbog čega su sa namjerom propustili sve rokove da u zakonom propisanoj proceduri izaberu nove članove CIK imajući u vidu da su pojedinima mandati istekli još 2018 .godine.

-U sopstvenom uživanju prilikom pravljenja opstrukcija, svemu što im padne na pamet gospoda iz SNSD i HDZ su se preigrala i tako kumovali izboru pojedinih članova CIK koji im nisu po volji. Da su poštovali zakonom definisane procedure, izabrali bi one članove koji bi po njima imali legalitet. Ovako, ne samo da su dosadni, već postaju i smiješni – zaključio je Govedarica.

(N.S)