GOVEDARICA: Za novog predsjednika SDS-a, imaćemo tri, dva ili jednog kandidata

Glavni odbor Srpske demokratske stranke utvrdio je juče kriterijume za unutarpartijske izbore, a nakon sjednice potvrđeno je da će kandidati za lidera partije na junskoj skupštini biti aktuelni predsjednik Vukota Govedarica, predsjednik GO Milan Miličević i potpredsjednik partije Mirko Šarović.

– Sigurno su ta tri imena u opticaju, a drugi se ne spominju. Predsjednik SDS-a treba da bude ličnost od integriteta i autoriteta oko koje možemo da se okupimo. Jedno je rješenje da imamo jednog kandidata, a drugi pristup ćemo primijeniti ukoliko ne bude saglasnosti oko jedne ličnosti. U tom slučaju biće sigurno dva kandidata – rekao je Govedarica.

Dodao je da je uvjeren da će se doći do adekvatnog rješenja.

– Pobornik sam ideje da se okupimo oko jedne ličnosti i oko jednog imena i zajedno sa tom ličnosti spreman sam da radim na boljim rezultatima za SDS. Iskreno vjerujemo da do sredine juna možemo održati sjednicu Skupštine stranke na kojoj će se birati novi predsjednik SDS-a – rekao je Govedarica.

Kazao je da će na sjednici Skupštine biti donesene izmjene i dopune Statuta kako bi se osnažili organi stranke. Tvrdi da bi svaki opštinski odbor SDS-a trebalo da ima jednog člana u Glavnom odboru stranke.

Govedarica je rekao da bi volio da dođe do usaglašenog stava kako bi bio formiran Savjet ministara i da o tome SDS ne odlučuje.

– Mi ne mijenjamo svoj stav o pitanju MAP-a, odnosno pristupanja BiH Sjevernoatlantskom savezu. Pet puta su naši ministri sa dnevnog reda skidali Godišnji nacionalni plan i to su isključivo radili jer su to definisani stavovi SDS-a – rekao je Govedarica.

Kazao je kako su konstatovali da je GO SDS-a donio dobru odluku kada je odbio bilo kakvu vrstu koalicije na nivou BiH sa SNSD-om.

– Potvrdili smo naš stav da sve one kvalitetne prijedloge i rješenja koja budu u interesu Republike Srpske biće podržani. Intenzivno ćemo raditi na njima a ona rješenja za koja smatramo da nisu dobra, protiv takvih rješenja ćemo biti i takva rješenja ćemo osporavati – kazao je Govedarica.

Dodao je da je ta jednoglasna odluka potvrda ozbiljnosti a i razumijevanja. Govedarica je kazao da je GO konstatovao da je ekonomsko-privredni sistem RS neodrživ i da se manifestuje lošim pokazateljima kada je riječ o pitanju visoke nezaposlenosti, malih plata, visokom nivou zaduženja i visokom nivou deficita.

– Vlada RS o ovim pitanjima mora da napravi zaista dobre mjere kako bi stanje u narednoj godini bilo mnogo bolje nego što je danas. SDS će po završetku unutarstranačkih izbora definisati svoja radna tijela koja će sagledati sve anomalije koje postoje u našim propisima i narodni poslanici će pokrenuti izmjene i dopune postojećih zakona, ali i predložiti nove zakone – rekao je Govedarica.

Fotografija

Komentarišući fotografiju na kojoj su Miličević i Šarović snimljeni kako piju kafu što su objavili pojedini mediji, Govedarica je rekao da i on pije kafu i sa jednim i sa drugim.

Istakao je da su informacije o njegovoj navodnoj imovini u Srbiji netačne i nazvao to običnim glupostima.

(Glas Srpske)

VIŠE POSLA ZA POŠTARE U sandučićima dnevno po stotinu pisama

U užem području grada Banjaluke postoji ukupno 17 poštanskih kovčežića, gdje građani mogu ubaciti svoje pošiljke, a ovaj način predaje pisama naročito je “oživio” u posljednje vrijeme. Poštanski kovčežići se nalaze na svakom objektu pošte, i takvih je 14, a ostala tri su raspoređena na lokacijama u Bulevaru cara Dušana, poslovnom centru Ekvator i Ulici

Predsjedništvo BiH u utorak o imenovanju Tegeltije

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH zakazao je vanrednu sjednicu Predsjedništva za utorak na kojoj će se raspravljati samo o jednoj tački dnevnog reda a to je imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH Zorana Tegeltije. Ako Predsjedništvo BiH podrži Tegeltiju, njegovo imenovanje treba da potvrdi Parlament BiH. Komšić je zakazao sjednicu nakon što je Državna agencija za

Uskoro audicija za prvu trubu i saksofon policijskog orkestra

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske raspisao je poziv za prijem novih članova, odnosno za prvu trubu i prvi saksofon. Prijave uz biografiju potrebno je poslati na mejl adresu [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 2. septembra, saopšteno je iz MUP-a. Po prijemu prijave, kandidatima će biti poslat audicioni materijal, a audicija za prijem novih

Ogromna količina paradajza istovarena pored puta

Kada se krene prema Slatini, odmah iza Banjalučke pivare, neko je pored puta istovario veliku količinu paradajza. Nova divlja deponija govori najslikovitije o našem odnosu prema okolini. Čak i kada bi bio otkriven nesavjestan građanin, ili više njih – kako vole da kažu u policiji, ne vjerujemo da bi bio tako kažnjen da mu slične

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili su Miloša Obradova, na zahtjev MUP RS, a u vezi sa teškim ubistvom Damira Ostojića i teško ubistvo u pokušaju njegove supruge Sandre Jošić.  Pripadnici žandarmerije MUP RS preuzeće ovu osobu od MUP KS, odakle će biti sproveden Upravi za organizovani teški kriminalitet RS na kriminalističku obradu. Obradov je pušten