Politika 31.12.2018.

Govedarica zatražio zaustavljanje policijskog progona članova grupe Pravda za Davida

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica zatražio je zaustavljanje policijskog progona članova grupe Pravda za Davida kao i javnog linča koje režimski mediji provode nad građanima Banja Luke koji samo traže istinu i pravdu.

“Umjesto da riješi ubistvo banjalučkog studenta Davida Dragičevića, vrh MUP-a RS daje naredbe policiji da brutalno uguši mirni protest građana a režimski mediji od grupe okupljene oko Pravde za Davida pravi neprijatelje države s ciljem njihove diskreditacije. Taj teror režima se mora zaustaviti”, poručio je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je istakao da je vrh MUP-a RS nepostupanjem u predmetu ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića, narušio povjerenje građana u institucije, dok su mediji bliski vlasti svojim neprofesionalnim izvještavanjem podstakli podjele među građanima Republike Srpske.

“Kada bi nadležne institucije otkrile ubice koje već 9 mjeseci izmiču pravdi i kad bi kaznile sve odgovorne za pokušaj kriminalizacije žrtve, građani bi se sami razišli sa Trga Krajine, sa koga su svih ovih dana pa i sinoć, samo slali zahtjeve za istinom i pravdom. Umjesto toga dobili smo teror i progon građana uz neprimjerenu upotrebu sile. Posebno su sporne batinaške grupe u civilu na koje MUP RS mora da da odgovor ko su ti ljudi i koga oni predstavljaju. Krajnje je vrijeme da se ova represija zaustavi prije nego dođe do mnogo veće eskalacije nezadovoljstva”, kazao je Govedarica.

(N1)