Vijesti 05.02.2016.

Gračanica: Zapaljen automobil pravnog zastupnika opštine

ČITANJE: 1 minuta
policija
U Gračanici je zapaljen automobil pravnog zastupnika te opštine, Negovana Šaranovića, a policija je izvršila uviđaj i započela istragu.

Rukovodioci opštine u Gračanici dobijali su prijeteće poruke i proteklih nekoliko mjeseci, ali policija još nije otkrila ko ih šalje, prenosi RTS.

Predsjednik opštine Gračanica Vladeta Kostić izjavio je da je to treći ili četvrti put da se pale automobili ili imovina.

Kostić kaže da se nada da će počinioci tih djela najzad biti otkriveni i izvedeni pred lice pravde.

– Mislimo da policija nije apsolutno ništa preduzela u prethodna dva slučaja paljenja imovine naših funkcionera i da je ovo rezultat nerada policije- rekao je Kostić.

Na pitanje ko bi mogli biti počinioci, Kostić kaže da su počele da stižu prijeteće poruke sa nepoznatih brojeva kada je opština počela da rješava probleme uzurpiranih stanova.

On navodi da je to prijavljeno policiji i dodaje da je ovo rezultat toga da policija ili nije reagovala ili nije ozbiljno shvatila te prijetnje.

Kostić apeluje na policijsku stanicu u Gračanici, kosovskog ministra policije, KPS i sve koji su dužni da brinu o bezbjednosti da krenu da rade svoj posao ne bi li spriječili ovakve incidente.

(Atv)