Grad Banjaluka brine o borcima NOR-a

prijem
prijem
Povodom novogodišnjih praznika, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, upriličio je danas prijem za pripadnike banjalučkog odbora SUBNOR-a.

Tom prilikom, gradonačelnik je pozdravio borce NOR-a i poželio im srećne predstojeće praznike. On je naglasio da je SUBNOR, nakon završetka posljednjeg rata u BiH, bio praktično marginalizovan, ali da je gradska vlast ovoj organizaciji vratila status koji zaslužuje u našem gradu.

– Prema generaciji ljudi, koja je u Drugom svjetskom ratu donijela slobodu na ove prostore, moramo imati dužno poštovanje. Grad Banja Luka podržava rad GO SUBNOR-a, a možemo najaviti da ćemo podržati i održaavanje jedne konferencije boračkih organizacija NOR-a iz republika bivše SFRJ, koja će naredne godine biti održana u Banjoj Luci – naveo je Gavranović.

Predsjednik Gradske organizacije SUBNOR-a Rade Džajić zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku na svemu štu su učinili za ovu organizaciju u posljednje vrijeme.

– Grad prema nama pokazuje pažnju, dobijamo dio finansijskih sredstava, a nedavno su predstavnici Gradske uprave uručili pomoć našim nosiocima Partizanske spomenice. Ta sredstva koja dobijamo su nam značajna jer mi nastojimo da očuvamo tekovine naše narodno-oslobodilačke borbe i zahvlajujući tome, u ovoj godini, obišli smo mnoga mjesta iz naše slavne istorije i odali poštu našim saborcima – istakao je Džajić.

(Banjaluka.rs.ba)

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan

TRG KRAJINE: Otvorena “Zimska varoš”, manifestacija će trajati mjesec dana

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio je večeras na banjalučkom Trgu Krajine turističku manifestaciju „Zimska varoš“, koja će trajati mjesec dana. „Građani će imati priliku da se u narednih mjesec dana ovdje zabave, pronađu neke ugostiteljske, turističke i trgovinske sadržaje – rekao je Radojičić novinarima nakon otvaranja ove manifestacije. Radojičić je rekao da će prvi put na

Grupa “Pravda za Davida” od sutra stranka pod imenom “Pokret pravde”

Osnivačka skupština političke organizacije “Pokret pravde” će biti održana sutra u Banjaluci.  “Pokret pravde“ nastaje, kako su naveli, kao politički oblik djelovanja članova neformalne grupe “Pravda za Davida“. U Banjaluci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18.

PAVIĆ: Do ponedjeljka ime ministra iz redova DNS-a

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju.