Vijesti 25.12.2015.

Grad Banjaluka brine o borcima NOR-a

ČITANJE: 1 minuta
prijem
Povodom novogodišnjih praznika, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, upriličio je danas prijem za pripadnike banjalučkog odbora SUBNOR-a.

Tom prilikom, gradonačelnik je pozdravio borce NOR-a i poželio im srećne predstojeće praznike. On je naglasio da je SUBNOR, nakon završetka posljednjeg rata u BiH, bio praktično marginalizovan, ali da je gradska vlast ovoj organizaciji vratila status koji zaslužuje u našem gradu.

– Prema generaciji ljudi, koja je u Drugom svjetskom ratu donijela slobodu na ove prostore, moramo imati dužno poštovanje. Grad Banja Luka podržava rad GO SUBNOR-a, a možemo najaviti da ćemo podržati i održaavanje jedne konferencije boračkih organizacija NOR-a iz republika bivše SFRJ, koja će naredne godine biti održana u Banjoj Luci – naveo je Gavranović.

Predsjednik Gradske organizacije SUBNOR-a Rade Džajić zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku na svemu štu su učinili za ovu organizaciju u posljednje vrijeme.

– Grad prema nama pokazuje pažnju, dobijamo dio finansijskih sredstava, a nedavno su predstavnici Gradske uprave uručili pomoć našim nosiocima Partizanske spomenice. Ta sredstva koja dobijamo su nam značajna jer mi nastojimo da očuvamo tekovine naše narodno-oslobodilačke borbe i zahvlajujući tome, u ovoj godini, obišli smo mnoga mjesta iz naše slavne istorije i odali poštu našim saborcima – istakao je Džajić.

(Banjaluka.rs.ba)