Vijesti 03.11.2015.

Grad donirao kolica KKI “Vrbas”

ČITANJE: 2 minute
kki vrbas
Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od danas je bogatiji za još jedna kolica za igru. Na današnjoj svečanosti u prostorijama kluba, gradonačelnik Slobodan Gavranović je kapitenu „Vrbasa“ Igoru Ignjatoviću uručio kolica, čija je vrijednost 10.000 KM. Sredstva za ova kolica obezbijedio je grad Banjaluka.

Gavranović je rekao da je KKI „Vrbas“ uzoran sportski kolektiv koji, zahvaljujući svojim uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni, na pravi način predstavlja i afirmiše Banju Luku.

– Klub je šampion regionalne NLB lige, prvaci su BiH, a danas smo čuli još jednu lijepu vijest. Naime, postoji ponuda da KKI „Vrbas“ i Banja Luka u aprilu naredne godine budu organizatori završnog turnira Lige šampiona. Grad Banja Luka će podržati taj projekat i obećavamo svaku vrstu podrške klubu čiji članovi ne žive od sporta, već za sport – naglasio je Gavranović.

Predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević, zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku na pomoći, jer kako kaže, da nije grada Banjaluke i fabrike obuće „Bema“, pitanje je da li bi klub opstao.

– Mi nismo bogat klub, a košarka u kolicima je jako skup sport. Ostanemo u čudu kada igramo međunarodne utakmice i kada vidimo sa koliko opreme i logistike klubovi iz Austrije, Italije i Slovenije dolaze na mečeve, ali mi se vodimo onom poslovicom da boj ne bije svijetlo oružje, već srce u junaka, i zato ostvarujemo ovako velike sportske uspjehe – rekao je Umučević i dodao da očekuje podršku šire društvene zajednice ukoliko Banjaluka bude domaćin završnog turnira Lige šampiona.

Kapiten KKI „Vrbas“ Igor Ignjatović, kazao je da su svaka kolica za igru koja dobiju veoma vrijedna, jer se na utakmicama kolica troše i habaju, a rezervni dijelovi i sama kolica su veoma skupi. On se zahvalio svima koji na bilo koji način pomažu KKKI „Vrbas“, a posebno Gradskoj upravi i obećao da će klub i dalje nastaviti da ostvaruje vrijedne rezultate i osvaja titule.

Inače, ovo su druga kolica koja je grad Banjaluka donirao KKI „Vrbas“.