Vijesti 23.08.2021.

Grad izdvojio 11.000 KM za izgradnju prvog dječjeg igrališta u Bronzanom Majdanu

ČITANJE: 2 minute

Grad Banja Luka je izdvojio 11.000 KM za izgradnju prvog dječjeg igrališta u Bronzanom Majdanu, a završetak radova se očekuje do početka školske godine, potvrdili su za “Nezavisne” iz Gradske uprave.

Kako navode, planom raspodjele novčanih sredstava za osnovne škole u 2021. godini ova sredstva su izdvojena za izgradnju igrališta u dvorištu OŠ “Mladen Stojanović” koja se nalazi u ovom naselju.

“U toku je javna nabavka koju sprovodi škola, a po okončanju tenderskih procedura, počeće radovi na igralištu”, kazali su iz Gradske uprave.

Vijest o izgradnji igrališta obradovala je stanovnike ovog naselja a posebno činjenica što će se nalaziti u blizini škole gdje se većina djece okuplja .

Bojan Stojanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bronzani Majdan, ističe da će ovo igralište biti od velikog značaja za djecu iz tog naselja.

“Imamo jedno igralište kod crkve, ali je ono dalje od centra Bronzanog Majdana, tako da se nisu mogla okupljati sva djeca. S obzirom na to da će novo igralište biti izgrađeno u dvorištu škole, to će biti veoma značajno za djecu, koja će se moći družiti i nakon što završe s nastavom”, kazao je Stojanović.,

“S obzirom na to da imam dvoje djece koja idu u ovu školu, radujem se, kao i druge porodice, što ćemo konačno dobiti novo igralište na kojem će se sva naša djeca moći igrati i družiti”, istakla je mještanka ove mjesne zajednice.

Ranije su iz Odjeljenja za komunalne poslove kazali da je u toku i gradnja novog igrališta u Mišinom Hanu, a da je pored igrališta predviđeno i uređenje dijela zelene površine za mali fudbal.

U 2021. godini je sanirano 50 igrališta po naseljima na području grada kako bi bila što bezbjednija za korištenje mališanima.