Politika 17.01.2023.

Grad kontinuirano radi na poboljšanju grijanja, Kresojević poručio: Građani ne smiju da ispaštaju

ČITANJE: 2 minute

Grad Banja Luka kontinuirano radi na rješavanju problema, koji se tiču grijanja u gradu.

Rekao je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je naglasio da je čak sedam puta pred odbornike dostavljena odluka koja se tiče zamjene starih, dotrajalih cijevi i rekonstrukcije toplovodne mreže, ali da gradska administracija nije dobila potrebnu podršku odbornika.

-To bi direktno, u ovim uslovima, nikada vidljivije, značilo direktan benefit i olakšicu za građane Banje Luke. Jako je teško kada imate situaciju da vam nekoliko puta odbiju projekat koji se tiče boljeg grijanja, kada imate poskupljenje samo električne energije od 2 miliona KM, teško je da dođete do rješenja kojim bi svi bili zadovoljni – rekao je on.

Poručio je kako gradska administracija svakodnevno radi na ovim pitanjima sa preduzećem „Eko toplane“ kako bi se iskorstili svi interni kapaciteti, a da bi se ostvarile uštede.

– Cijena za građane Banje Luke mora biti najbolja. Naravno da smo u skladu sa tim imali brojna dešavanja i usaglašavanja sa ovim preduzećem. Posljednji sastanak je bio 15. decembra i očekujem da će oni u skladu sa tim sastankom dostaviti usaglašen zahtjev,kako bi mi isti mogli da pošaljemo u dalju proceduru. Mi ne možemo korigovati njihov zahtjev za korekciju cijena, te kada nam to dostave, na osnovu toga ćemo mi postupati i razgovarati na narednoj sjednici Skupštine Grada – rekao je on.

Dodao je kako je saglasan da je ugroženo poslovanje preduzeća „Eko toplane“, ali i grijanje u Banjoj Luci , ali da za sada nemaju podršku Skupštine Grada po ovom pitanju.

-Pozivam Skupštinu Grada da podrži projekat rekonstrukcije toplovodne mreže u našem gradu, jer je ovo jedino rješenje. Mi ne želimo da cijenu nečijeg nerada plaćaju građani Banje Luke – kazao je Kresojević.

E.M.