Politika 23.01.2023.

Grad Laktaši učestvuje na samitu balkanskih gradova u Atini

ČITANJE: 1 minuta

Samit mreže balkanskih gradova B40, čiji je cilj jačanje regionalne saradnje, trenutno se održava Atini, a Grad Laktaši rame uz rame sa Istanbulom, Atinom, Beogradom, Zagrebom, Podgoricom, Solunom i mnogim drugim gradova učestvuje na ovom događaju.

Mreža balkanskih gradova osnovana je da postane stub solidarnosti i inkubator orjentisan na rezultate po pitanju gradske diplomatije, promocije mira i prosperiteta.

„Danas u prestonici Grčke u Atini na poziv prijatelja Κώστας Μπακογιάννης – Кostas Bakoyannis Gradonačelnika, predstavljam Laktaše, rame uz rame sa domaćinom Atinom, Istanbulom, Beogradom, Zagrebom, Sarajevom, Podgoricom, Solunom, Sarajevom, Кotorom, Dračom, Pulom, Splitom i mnogim drugim gradovima na Samitu mreže balkanskih gradova B40”, kazao je gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić komentarišući učešću na Samitu B40

Bojić naglašava da mi je, kao gradonačelniku najmlađeg grada u Republici Srpskoj, namjera od početka mandata bila da Laktaše učini vidljivim izvan okvira Bosne i Hercegovine, te ojača veze u regionu.

“Zahvaljujući proaktivnoj i efikasnoj administraciji, slobodno mogu reći da smo to postigli veoma brzo i veoma uspješno. Samit B40 daje nam veliku mogućnost i šansu za dalji razvoj, saradnju i uspostavljanje prijateljskih odnosa sa mnogim gradovima, a čvrsto vjerujem da okupljeni oko zajedničkih ciljeva možemo ostvariti dobre rezultate i uspješno realizovati mnoge projekte“, zaključuje Bojić.

Bojić je istakao da će uskoro u okviru Mreže B40 doći do osnivanja Fonda za zeleni razvoj.

(N.S)