Vijesti 04.02.2019.

Grad nema stanove za punoljetne štićenike Doma, ali spreman je da pomogne

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da gradske vlasti nisu dobile nikakav pisani zahtjev Doma “Rada Vranješević” za dodjelu stambenih jedinica u kojima bi boravili njihovi štićenici nakon punoljetstva, ističući da grad nema stanova, ali da je spreman da pomogne da se to pitanje riješi na neki drugi način.

“Nismo dobili nikakav pisani zahtjev, barem do mene nije došao, vidio sam samo iz medija tu ideju”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On kaže da grad nema stanova na raspolaganju koje može davati, zato što zakon propisuje da se svaki slobodan stan kojim raspolaže dodjeljuje po rang-listama koje su iz 2008. godine aktivne, prije svega, porodicama poginulih boraca.

“Samo objekti kao što smo u naselju Lazarevo obezbijedili dva objekta za Centar za socijalni rad za djecu sa smetnjama u razvoju i djecu sa rizikom u ponašanju bez roditeljskog staranja, gdje Centar za socijalni rad vodi programe, samo objekti takve vrste mogli bi se tražiti i eventualno dogovarati za Dom `Rada Vranješević`”, kaže Radojičić.

On je rekao da je upoznat i da postoji problem šta sa djecom nakon završetka srednje škole, odnosno punoljetstva koja ne mogu da ostanu u Domu “Rada Vranješević”, a u stvari su i dalje nezbrinuta.

“Grad je spreman da tu pomogne, stanova nemamo, ali možemo da tražimo neki od objekata kao što smo imali objekte u naselju Lazarevo za program sa Centrom za socijalni rad”, kaže Radojičić.

(Srna)