Vijesti 14.04.2017.

Grad plaća sanaciju novog mosta u Priječanima

ČITANJE: 1 minuta

Grad će morati finansirati sanaciju novog mosta u Priječanima koja će, prema novom projektu, koštati 80.000 KM, jer “Vode Srpske” nemaju više novca od Fonda za hitni oporavak od poplava.

Potvrdio je ovo danas Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, nakon sastanka sa predstavnicima “Voda Srpske”.

Sandić je rekao da će nadzorni organi konstatovati koji su to radovi do sada izvedeni, a da “Vode Srpske” imaju obavezu da formiraju svoju komisiju koja će napraviti presjek trenutnog stanja.

“Mi imamo 100.000 KM koje smo predvidjeli budžetom i moramo ići u javnu nabavku. Mislio sam da to izbjegnemo, ali mi ćemo morati preuzeti te radove koje su ‘Vode Srpske’ do sada vodile”, istakao je Sandić.

Prema njegovim riječima, radovi koji su do sada izvedeni na novom mostu u Priječanima nisu kvalitetno urađeni, zbog čega most ne može biti pušten u funkciju.

“Do daljeg ostaje zabrana upotrebe mosta. Mi ćemo nakon što dobijemo nalaze komisije ‘Voda Srpske’ o stanju radova nastaviti dalje posao”, rekao je Sandić.

U izgradnju ovog visećeg mosta do sada je uloženo više od 400.000 KM.

(Nezavisne)