Vijesti 12.08.2016.

Grad podržao odlazak djece RVI na ljetovanje

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, upriličio je danas prijem za djecu ratnih vojnih invalida Vojske RS sa područja grada, koja će sljedećeg utorka otputovati na desetodnevni odmor u Bečiće.

Tom prilikom, gradonačelnik je djeci uručio novčanu pomoć u iznosu od 30 evra koju će djeca koristiti na ljetovanju.

– Ranije su novčana sredstva bila namijenjena djeci poginulih boraca, ali pošto su ta djeca već prerasla uzrast od 7 do 14 godina, sada ovaj projekat nastavljamo sa djecom ratnih vojnih invalida. Ovaj put na ljetovanje ide 13 djece, a vjerujem da je ovo za njih veoma značajan događaj i mi se trudimo da njima i njihovim roditeljima pomognemo u skladu sa našim mogućnostima – rekao je gradonačelnik Gavranović.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Goran Rogić, kazao je da Grad Banjaluka od 2003. godine, podržava odlazak djece na ljetovanje na crnogorsko primorje.

– Odlazak djece na ljetovanje provodi Fond dječije zaštite RS u saradnji za lokalnim boračkim organizacijama. Ciljevi ovog projekta su višestruki, prije svega zbog pozitivnog uticaja na njihovo zdravstveno stanje, preko razvoja intelektualnih i motoričkih sposobnosti pa do socijalizacije i druženja. Do sada su djeca išla na ljetovanje u Kumbor, a od ove godine njihovo odredište će biti Bečići i hotel „Užice“. I ovom prilikom se zahvaljujemo Gradskoj upravi koja je obezbijedila ova sredstva, a od 2003. godine, ukupno je za ovu namjenu izdvojeno oko 15.000 KM – istakao je Rogić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Desetogodišnja Jovana Ikalović iz banjalučke OŠ “Aleksa Šantić”, rekla ja da njoj i njenim drugarima odlazak na ljetovanje znači mnogo, te da se nada da će se na moru lijepo provesti i odmoriti.

Inače, polazak djece na ljetovanje u Bečiće planiran je u utorak, 16. avgusta, u 7.00 časova, sa stare autobuske stanice.