Vijesti 13.11.2015.

Grad podržava kandidaturu KKI “Vrbas” za organizaciju završnog turnira Lige šampiona

ČITANJE: 2 minute
kki_vrbas grad
Grad Banjaluka podržava kandidaturu Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” da u aprilu naredne godine budu organizatori završnog turnira Lige šampiona, rekao je ovo gradonačelnik Slobodan Gavranović poslije današnjeg susreta sa delegacijom KKI “Vrbas” i članom Međunarodne federacije košarkaša u kolicima, Ivanom Dabom.

Gradonačelnik Gavranović kazao je da bi ovo takmičenje trebalo da bude održano u periodu obilježavanja Dana grada Banjaluke.

-Takvo jedno takmičenje grad će podržati, kao što je i do sada podržavo naš košarkaški klub i stajao iza njegovih rezultata. Oni ne samo da promovišu svoj klub, nego i grad Banju Luku, i biće to prilika da se još jednom potvrde i oni, i mi kao dobri domaćini značajnih sportskih događanja – kazao je gradonačelnik.

On je dodao da je naš klub  pokazao da može da postiže vrhunske rezultate u košarci.

-Zato ima našu podršku, i zato ćemo, nadam se, zajedno sa njima biti dobri domaćini – naglasio je gradonačelnik, istakavši da će se poslije obilaska svih objekata uraditi određene intervencije na njima da bi ih prilagodili i stvorili uslove da se to takmičenje u Banjaluci može organizovati na najvišem nivou.

Predsjednik KKI „Vrbas“, Marinko Umičević rekao je da je potrebno ispuniti određene uslove u vezi sa dvoranom i hotelskim smještajem, za koje se nada da će biti uspješno riješeni i da će imati priliku da dostojno predstave naš grad i Republiku.

-Nadam se da ćemo dobiti organizaciju, a onda ćemo zajedno sve dovesti u red. Grad ulaže dosta u sportske objekte koji su prilagođeni invalidima – kazao je Umičević, koji se zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku na podršci.

Predstavnik Međunarodne federacije košarkaša u kolicima, Ivan Dabo koji boravi u gradu na Vrbasu kako bi provjerio ispunjenost uslova, kazao je da mu je drago što su se Banjaluka i KKI „Vrbas“ kandidovali za organizaciju ovog takmičenja, koje je jedno od četiri vrhunska takmičenja košarke u kolicima u Evropi.

-Drago mi je što će se prepreke, koje sam uočio i ukazao na njih, riješiti u saradnji sa Gradom, te da se pojavio jedan novi organizator na karti Evrope – zaključio je Dabo.

(Banjaluka.net)