Vijesti 05.11.2017.

Grad sanira prekopane puteve u Priječanima

ČITANJE: 1 minuta

Sve prekope na saobraćajnicama u Priječanima koji su nastali zbog toga što su firme u tom naselju postavljale cijevi, kablove i drugu opremu, nakon čega put nisu vratile u prvobitno stanje, saniraće grad.

Rekao je ovo predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Mladen Novaković. Prema njegovim riječima, ovu investiciju obećao mu je načelnik Odjeljenja za saobraćaj Slavića Sandić.

– Imali smo sastanak povodom problema s kojim se susrećemo u naselju, a tema razgovora bila je i sanacija prekopa koji se nalaze po saobraćajnicama. Načelnik mi je rekao da će to sanirati grad, a da će oni kasnije to regulisati sa firmama čija je obaveza bila da puteve koje su prekopali vrate u prvobitno stanje – objasnio je Novaković.

O ovom problemu nedavno je pisao i “Glas Srpske” kada su se predstavnici naselja i gradske vlasti složili da ovaj problem zadaje veliku muku vozačima i pješacima.

– Prekopi postoje duž cijele glavne, Hilandarske ulice, ali i kod sporednih saobraćajnica gdje je postavljana razna oprema, od cijevi za vodu do kablova. Kada su radili glavni vodovod u ovoj ulici, cijevi su pružane do glavnog šahta, od kojeg je dalje išao sekundarni vodovod. Svuda su po asfaltu urađeni prekopi koji nisu sanirani više od dvije godine – kazao je tada Novaković.

(Glas Srpske)