Vijesti 05.01.2018.

Grad se priprema za obilježavanje 9. januara

ČITANJE: 1 minuta

Pripreme za obilježavanje Dana RS 9. januara počele su u Banjaluci, te je danas zatvoren dio Ulice kralja Petra I Karađorđevića.

Na toj lokaciji se postavlja glavna bina kod parka “Petar Kočić”, namješta ozvučenje, obrezuju grane okolnih stabala i drugo.

Na obilježavanju ovog dana, kao što je ranije najavljeno, biće oko 1.500 učesnika, a u svečanom defileu kroz centar grada učestvovaće oko 500 pripadnika MUP-a RS u desetak ešalona, dok će, u cilju najvišeg stepena bezbjednosti, svi njihovi pripadnici tog dana biti na svojim radnim mjestima i angažovani na raznim zadacima.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je ranije istakao da je napravljena i nova počasna jedinica u MUP-u RS od oko 50 mladih pripadnika policije koji će sa strojevim korakom učestvovati u defileu i koji su za tu namjenu dobili nove svečane uniforme.

Ovim povodom formiran je i policijski orkestar, a u kojem će osim pripadnika MUP-a biti i profesionalni muzičari Banjalučke filharmonije i sa Muzičke akademije u Banjaluci.

Još uvijek nije poznato ko će od zvanica doći u Banjaluku na obilježavanje Dana RS.

Predsjednik RS Milorad Dodik je poručio da će se 9. januar „i ove godine proslaviti veličanstveno“.

(Mondo)