Magazin 16.05.2019.

GRAD SUFINANSIRA NAJBOLJE: Odabran 41 projekat iz oblasti kulture

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka će u ovoj godini sufinansirati 41 projekat iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, navedeno je u preliminarnoj rang-listi.

Ukupna vrijednost predloženih projekata za sufinansiranje je 166.350 KM, a pojedinačni iznosi se kreću od 800 do 13.000 KM.

Prema rang listi, podršku su, između ostalih, dobili: projekat Muzeja RS pod nazivom „Istetoviraj grad“; zatim „Dukafest – međunarodni festival studentskog filma“ Udruženja za podsticaj i razvoj kulture i umjetnosti KROV Banjaluka; animirani film za djecu „Ježurko“ – „Art scene“; te izložba arhivskih dokumenata „Zemljotres u Banjaluci 1969. godine“ u oragnizaicji Udruženja arhivskih radnika RS.

Konačna rang – lista biće donesena po isteku osam dana od dana objavljivanja preliminarne rang – liste, ukoliko ne bude prigovora. Svi prigovori se podnose gradonačelniku putem Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Projekte iz oblasti kulture birali su sami umjetnici, odnosno stručna komisija u čijem su radu učestvovali neki od najpoznatijih banjalučkih kulturnih radnika.

Ova novina uvedena je prošle godine, što je jedan od ciljeva iz Strategije razvoja kulture na području grada.

Inače, u 2018. godini sufinansirano je 25 projekata od 41 projektnog prijedloga koliko ih je bilo prijavljeno.

Preliminarnu rang listu pogledajte ovdje.